Search by category:
Egyéb kategória

Nemcsak a szerelmét, hanem addigi életét is elveszítette egy fiatal lány

Nemcsak a szerelmét, hanem addigi életét is elveszítette egy fiatal lány

Karika Alexandra

2024. 02. 09., p – 13:18

A tragédia néhány nappal karácsony előtt történt, és két család életét is tönkretette. Roman († 25) és Laura (22) közös jövőjüket tervezték, és csak élvezni akarták az életet. Egy szempillantás alatt veszítettek el mindent.  

Épp az autóban ültek a csehországi Holýšov környékén, amikor egy szembejövő jármű váratlanul áttért a sávjukba, a frontális ütközést már nem tudták megakadályozni. Romant a helyszínen halottnak nyilvánították, és a másik autóban ülő nyugdíjas is életét vesztette. Laura túlélte, de súlyos sérülései miatt ágyhoz kötött lett. Rengeteg segítségre van szüksége, hogy visszakaphassa az életét.

Laura édesanyja egy Csehországban élő képzett fodrásznő, akinek a családja Pöstyénből (Piešťany) származik. 

„Hozzám jöttek látogatóba. Vártam őket, és amikor már húsz perce késtek, aggódni kezdtem” – mesélte Gabika (43).  

A telefonos helymegosztásnak köszönhetően az édesanya ellenőrizni tudta, hogy a fiatal pár merre jár. Mikor észrevette, hogy egyhelyben állnak, hívni próbálta őket, de már hiába. Autóba ült, és eléjük indult. A nőt a rendőrség már útközben megállította, és közölték vele a szörnyű hírt. A veje haláláról csak aznap este szerzett tudomást a médiából. 

„A világon bármit megadnék, hogy a kislányom meggyógyuljon. Most olyan, mint egy hároméves, akinek mindenről csak homályos emlékei vannak” – magyarázta gyermeke helyzetét.  

Az anyának éjjel-nappal gondoskodnia kell a lányról. 

„Laura még mindig a kórházban van. Először beszélni sem tudott, de mára ez már javult. A baleset időpontjáig vannak csak emlékei. A feje bal oldalát érte az ütés, ami miatt hétórás műtéten kellett átesnie. Az arcát rekonstruálni kellett, és a bal szemére megvakult” – sírta el magát a nő.  

„A lányomnak több helyen és sérült az agya, ami miatt gond van a rövidtávú memóriájával. Az előző napra sosem emlékszik, és azt is nehezen idézi fel, hogy mi történt aznap reggel” – mesélt lánya állapotáról.

Laurának napi rehabilitációra van szüksége, ami nélkül esély sincsen állapota javulására – mindez azonban rengeteg pénzbe kerül. 

„Minden nap át kell mozgatnia az egész testét. Jelenleg egy plzeňi kórházban van, és szeretnénk, ha Berounba kerülne. Sok minden más mellett a rehabilitációt is nekünk kell majd fizetnünk. Jó emberek segítsége nélkül erre sajnos nem vagyunk képesek. Bármit megteszek, hogy visszakaphassam az én Laurámat” – mondta az elszánt édesanya.  

Az anyagiak hiánya az, ami visszatartja őket. Az anya dolgozni sem tud, hiszen lányának folyamatosan szüksége van a segítségére. Mégsem ez aggasztja a leginkább. Retteg, hogy mi történik majd, amikor a lánya rájön, hogy örökre elvesztette élete párját.  

 

Read More

Post Comment