Search by category:
Egyéb kategória

Túlélő gyermeket találtak a fülöp-szigeteki földcsuszamlás áldozatai után kutatók

Túlélő gyermeket találtak a fülöp-szigeteki földcsuszamlás áldozatai után kutatók

Mészáros Richárd

2024. 02. 09., p – 08:12

Túlélő gyermeket mentettek ki pénteken, csaknem 60 órával a fülöp-szigeteki Masara bányászfalura zúdult, és legalább 11 ember halálát okozó földcsuszamlás után a mentők – számolt be róla Davao de Oro tartomány katasztrófavédelmi hatósága.

A kislányt puszta kézzel és ásókkal szabadították ki a törmelékek alól a Macóhoz tartozó Masara faluban a túlélők után kutatók – mondta el az AFP-nek Edward Macapili, a tartomány katasztrófavédelmi illetékese.

„Ez egy csoda. Reményt ad a mentőknek. Egy gyermek ellenálló-képessége általában alacsonyabb, mint a felnőtteké, és a gyermek mégis túlélte” – tette hozzá.

A kislányt miután találkozhatott édesapjával, orvosi vizsgálatra vitték. a Facebookra feltett videó alapján, amelyet megmentése után posztoltak a közösségi médián, nincsenek látható sérülései.

A kedd éjszaka történt földcsuszamlás házakat temetett maga alá és három buszt is elsodort, amelyekkel az aranybányában dolgozókat szállították munkába.

A természeti katasztrófának legalább 11 halálos áldozata volt, és több mint száz ember szerepel az eltűntek között. A túlélők után kutató mentők versenyt futnak az idővel, hogy még valakit élve találjanak a sárban.

A tartományban január vége óta heves esőzések okoznak áradásokat és földcsuszamlásokat. A Fülöp-szigeteki kormány adatai szerint a természeti katasztrófa, amelynek már több mint 20 halálos áldozata volt, mintegy 800 ezer embert érintett a térségben.

Read More

Post Comment