Search by category:
Egyéb kategória

Már több ezer eurót gyűjtöttek be a járdára parkolás miatt megbírságolt sofőröktől

Már több ezer eurót gyűjtöttek be a járdára parkolás miatt megbírságolt sofőröktől

Balaskó Réka

2024. 02. 13., k – 12:43

Október óta az országban tilos a járdákra parkolni. Ez az intézkedés több problémára is rámutatott, ilyen a parkolóhelyek hiánya.

A rendőrség szerint elsősorban a pozsonyi utcák problémásak, a kiosztott büntetés mennyisége pedig megmutatta, hogy nem vagyunk felkészülve még a szabályozásra – írja a tvnoviny.sk.

Peter Bubla városi szóvivő szerint csak a szabály hatályba lépéséig 400 parkolóhelyet hoztak létre. Ami a büntetéseket illeti, az első néhány hétben általában csak figyelmeztetéseket adtak a rend őrei, csak azután osztottak bírságot. A pozsonyi városi rendőrség eddig több mint 33 ezer eurót szedett össze a parkolást érintő bírságokból.

Kassán a városi rendőrség több mint 1300 parkoláshoz kötődő szabálysértéssel foglalkozott az új szabályozás hatályba lépése óta úgy, hogy csak a sofőrök kevesebb mint felét bírságolták meg.

Az érsekújvári városi rendőrök csak akkor foglalkoznak a járdán való parkolással, ha valaki felhívja őket, és bejelenti a problémás esetet. Október elseje óta 41 esetet jegyeztek fel. Összesen 370 eurónyi bírságot szabtak ki.

Read More

Post Comment