Search by category:
Egyéb kategória

Michelko: A koalíció nem fog további obstrukciót alkalmazni Šimkovičová esetében

Michelko: A koalíció nem fog további obstrukciót alkalmazni Šimkovičová esetében

Mészáros Richárd

2024. 02. 13., k – 16:31

Roman Michelko képviselő (SNS) a parlament kulturális bizottságának ülésén kijelentette, a kormánypártoknak nem kellene továbbra is obstrukciót alkalmazniuk a Martina Šimkovičová kulturális miniszter (SNS-jelölt) leváltásáról szóló rendkívüli ülésen.

„Úgy vélem, nem lesz további obstrukció, egyszerűen lezajlik az ülés és elhangzik, aminek el kell hangzania, csak persze jelen kell lennie a miniszternek is” – jegyezte meg.

Michelko egyúttal az ellenzéket bírálta, hogy Šimkovičová távollétében akart rendkívüli ülést. „Szokatlan lenne, ha a leváltási kísérletre a miniszter jelenléte nélkül kerülne sor, nyilván akkor lesz megtartva, ha hazatér” – tette hozzá.

Šimkovičová leváltásáról hétfőn, majd kedden kellett volna tárgyalni, de minden próbálkozásnál határozatképtelen volt a parlament, kevés képviselő jelent meg az ülésteremben, ezért Peter Pellegrini (Hlas) házelnök a következő ülésszakra sorolta át ezt a programpontot.

A kulturális miniszter visszahívását az ellenzéki PS és az SaS kezdeményezte. Érvelésük szerint a lépéseivel és nyilatkozataival aránytalanul avatkozik be a kultúra szabadságába. Problémásnak tartják a támogatási alapoknál tervezett változásokat, az intézmények függetlenségét és közszolgálatiságát féltik.

Read More

Post Comment