Search by category:
Egyéb kategória

Míg Danko balesetét továbbra is vizsgálják, egy másik részegen vezető, táblát taroló sofőrt két nap alatt elítéltek

Míg Danko balesetét továbbra is vizsgálják, egy másik részegen vezető, táblát taroló sofőrt két nap alatt elítéltek

Mészáros Richárd

2024. 02. 13., k – 09:02

Andrej Danko (SNS) közlekedési balesetének ügyében már egy hónapja folyik vizsgálat.

Február 4-én, vasárnap egy részeg sofőr letarolt egy közlekedési táblát Szvitnél (Svit). A rendőrök a helyszínen alkoholszondás vizsgálatot végeztek, ami 2,5 ezreléket mutatott ki a férfi szervezetében. A tettest azonnal őrizetbe vették, függőséget okozó szer hatása alatt elkövetett veszélyeztetés miatt indítottak ellene eljárást. Két nappal később ún. szupergyors eljáráson belül a 49 éves csorbai (Štrba) férfit jogerősen elítélték.

A Bazini Járásbíróság február 6-án, kedden négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte 18 hónapos próbaidővel, emellett két és fél évre eltiltották a járművezetéstől.

Andrej Danko (SNS) a parlament alelnökének balesetet már több mint egy hónapja vizsgálja a rendőrség. „A folyamatban levő eljárásnak egyelőre nincs egyetlen gyanúsítottja sem, ezért szankció sem lett kiszabva” – tájékoztatott a Pozsonyi Kerületi Ügyészség állásfoglalásáról Gabriela Kováčová ügyész.

A baleset január 11-én történt Pozsonyhidegkúton, egy kereszteződésben. Danko beismerte, hogy megcsúszott a kocsija, emiatt nekihajtott egy jelzőlámpának. Az ellenzék bírálta, hogy Danko elhagyta a baleset helyszínét és a rendőrség csak másnap végezte el nála az alkoholszondás ellenőrzést.

(Denník N, TASR)

Read More

Post Comment