Search by category:
Egyéb kategória

Mint a filmekben: FBI vette őrizetbe a szlovákiai férfit

Mint a filmekben: FBI vette őrizetbe a szlovákiai férfit

Balaskó Réka

2024. 02. 13., k – 11:37

A 31 éves pozsonyi férfit december végén vette őrizetbe az FBI a New York melletti Newark repülőterén.

A harmincegy éves pozsonyi férfit azzal vádolják, hogy ő volt a Kingdom Market társalapítója és vezetője, egy illegális online piactéré, amelyet a német hatóságok nemrég leállítottak. A mintegy 25 ezer hirdetést tartalmazó online platformon kábítószereket, lopott személyazonosságokat, hamis bankjegyeket és okmányokat, valamint számítógépes vírusokat árultak.

Alan Bill már régóta a világ legjobb nyomozóinak célkeresztjében van. Számos európai és amerikai rendőrség, köztük a kábítószer-ellenes hivatal, az adóhivatal, a már említett FBI és a Nemzetbiztonsági Hivatal is együtt dolgozott a bűnöző leleplezésében.

Éppen ezért Bill, aki ellen már vádat emeltek, az Egyesült Államokban áll az igazságszolgáltatás elé.

Az őrizetbe vétel bizonyára váratlanul érte a fiatal szlovákiai férfit, hiszen nem munka céljából utazott az Egyesült Államokba, hanem azért, hogy élete egyik legfontosabb pillanatát élvezze, vagyis nászúton volt.

A szlovákiai külügyminisztérium az amerikai hatóságokkal ellentétben hallgatott. „A személyes adatok védelmére vonatkozó jogszabályokra való tekintettel nem adunk további tájékoztatást” – kommentálta a minisztérium sajtóosztálya.

Read More

Post Comment