Search by category:
Egyéb kategória

Pellegrini: A Szlovák Jégkorongszövetség engedje játszani az orosz liga játékosait

Pellegrini: A Szlovák Jégkorongszövetség engedje játszani az orosz liga játékosait

Mészáros Richárd

2024. 02. 13., k – 11:21

Peter Pellegrini (Hlas) házelnök felszólította a Szlovák Jégkorongszövetséget, hogy engedje meg az orosz KHL játékosainak, hogy részt vegyenek a világbajnokságon.

A házelnök szerint „a politikának egyáltalán nincs helye a sportban”, és arra kérte a szövetséget, hogy ne engedjen az „értelmetlen média- és politikai nyomásnak”.

„Ismét közeledik a jégkorong-világbajnokság, és hazánkban értelmetlen vita indult arról, hogy a KHL-ben, azaz az orosz jégkorongligában játszó játékosok nem képviselhetik Szlovákiát. Ismét konkrét nevek kerültek szóba. Ezért felszólítom a Szlovák Jégkorongszövetséget, hogy alaposan fontolja meg álláspontját, és ne siessen egy olyan döntést hozni, amely az ellenzéki pártok, mint a PS és az SaS értelmetlen média- és politikai nyomása alatt lehetetlenné teszi, hogy ezek a hokisok képviseljék hazánkat” – mondta Pellegrini a Facebookon közzétett videójában.

Mindeközben a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) hétfő este közölte, hogy az ukrajnai háború miatt az orosz és fehérorosz válogatottak, valamint klubok a 2024/25-ös idényben sem indulhatnak a nemzetközi versenyeken, így a fehérorosz nemzeti csapat a 2024 nyár végi olimpiai kvalifikációban nem vehet részt.

(Denník N)

Read More

Post Comment