Search by category:
Egyéb kategória

Több képviselő is faképnél hagyta Matovičot

Több képviselő is faképnél hagyta Matovičot

Mészáros Richárd

2024. 02. 13., k – 12:33

Többen kilépnek a Szlovákia mozgalomból a vezetőség hozzáállása, a jelöltlista önkényes összeállítása és a mozgalom elszigetelődése miatt. Peter Kremský, Mária Šofranko, Veronika Gmiterko, Vojtech Tóth, Peter Liba és Ján Marosz jelentette be, hogy megszünteti a tagságát.

„Az OĽaNO, majd a Szlovákia mozgalom működésének megváltoztatására tett számos sikertelen kísérlet után döntöttünk úgy, hogy megszüntetjük tagságunkat az Igor Matovič által vezetett tömörülésben” – áll a távozók közös nyilatkozatában. Elsősorban a kritikus szemléletet és a kényelmetlen témákról való tisztességes párbeszédet hiányolják. Szerintük a vezetőség elszigetelődik, továbbá átgondolatlan döntéseket hoz, ilyen volt a névváltoztatás is.

A távozók leszögezik, azért léptek be a mozgalomba, hogy az ország fejlődéséért, az életszínvonal javításáért és a közélet megtisztulásáért harcoljanak. „Az elmúlt egy évben azonban az OĽaNO-t egyre inkább a populizmus, a konfliktuskeresés és a politikai üzletelés jellemezte” – írták a távozók, hozzátéve, hogy a mozgalom vezetése elzárkózik a párbeszédtől, figyelmen kívül hagyja vagy bagatellizálja a bíráló észrevételeket, az egyéni érdekek kerültek előtérbe, és mindenről néhány bennfentes személy dönt.

Számukra akkor telt be a pohár, amikor a mozgalom elnöke bejelentette, hogy indul az államfőválasztáson. „Mi az együttműködést és a tisztességes párbeszédet tartjuk fontosnak, és nem ellenségként tekintünk azokra, akiknek a véleménye nem egyezik a miénkkel” – közölték a távozók.

Read More

Post Comment