Search by category:
Egyéb kategória

Ukrán vezérkar: dróncsapás következtében elsüllyedt egy orosz deszanthajó a Fekete-tengeren

Ukrán vezérkar: dróncsapás következtében elsüllyedt egy orosz deszanthajó a Fekete-tengeren

Kulcsár Péter

2024. 02. 14., sze – 11:15

Ukrán dróntámadásban súlyosan megrongálódott és elsüllyedt szerdán egy nagyméretű orosz partraszálló hajó a Krím félszigetnél – erősítette meg az ukrán hadsereg az Ukrajinszka Pravda hírportál értesülését.

Az ukrán vezérkar jelentése szerint a támadás célpontja a Cezar Kunyikov nevű deszanthajó volt, amely a hírportál információi szerint a 2008-as georgiai (grúziai) orosz katonai műveletekben is részt vett.

Az ukrán katonai hírszerzés közölte, hogy a Magura V5 típusú hajóelhárító drónokkal végrehajtott akciót a 13-as csoport nevű különleges műveleti egysége hajtotta végre.

A lap által közzétett videófelvételeken az látszik, hogy az Oroszország által 2014-ben elcsatolt Krím déli partjainál füstoszlop száll fel a tengerről, a helyszín körül pedig helikopterek köröznek.

A orosz védelmi minisztérium nem erősítette meg a deszanthajót ért támadás, illetve a hajó elsüllyesztésének tényét, csupán annyit közölt, hogy légvédelmi rendszerei kilenc, Ukrajnából indított drónt semmisítettek meg szerdán: hármat az oroszországi Belgorod és Voronyezs megyék légterében, hatot pedig a Fekete-tenger felett.

Read More

Post Comment