Search by category:
Egyéb kategória

A külföldiek szerint Szlovákia az egyik legunalmasabb ország

A külföldiek szerint Szlovákia az egyik legunalmasabb ország

Balaskó Réka

2024. 02. 15., cs – 12:40

Az IPSOS felmérésében az egyes országok tulajdonságaira kérdeztek rá 60 ezer válaszadónál.

Az IPSOS felmérésében részt vevő mind a 60 ezer válaszadónak véletlenszerűen tíz országot jelöltek ki, amelyeket értékelniük kellett. „Amikor az országokról kérdezték a válaszadókat, 17 attribútumot mutattak be nekik, és arra kérték őket, hogy minden ország esetében válasszanak hármat” – mondja Kimberly Liedel, a vállalat elemzője.

Szlovákia esetében az unalmas jelző jelent meg a legtöbbször – írja a plus7dní.sk. „Mi másképp gondoljuk. Az országunk természeti gazdagsága minden, csak nem unalmas. A szépség koncentrációja néhány négyzetkilométeren hihetetlen” – válaszolta Lucia Blašková, a Magas-Tátrai Régió Regionális Turisztikai Szervezetének igazgatója.
A szomszédos Liptó ugyanígy látja a természetet. És ha valaki azt gondolná, hogy Szlovákia azért unalmas, mert kicsi, az nagyon téved – véli Katarína Šarafínová, a régió kommunikációs és PR menedzsere.

Több tíz kilométeres körzetben lehet síelni, termálparkokat és gyógyfürdőket látogatni, egy hegytetőn vacsorázni, amihez kötélpálya- vagy drótkötélpályás utazás is társul, csúcsmúzeumokat és galériákat látogatni.

Martin Novotný, a Szlovákiai Szállodák és Éttermek Szövetségének vezérigazgatója rámutat egy másik érdekes dimenzióra, amelyet a válaszadók értékelhettek – az emberek személyiségére. „A szlovákiai emberek viselkedését komornak vagy értetlennek is érzékelhetik, ami a mai társadalmi-gazdasági helyzetben nem is olyan meglepő” – teszi hozzá.

Egyetért vele a Slovakia Travel állami költségvetési szervezet, amely a honlapján azt írja, hogy a Szlovákiát érzelmes emberek lakják. „Örömeinket, sikereinket, bánatainkat és csalódásainkat érzelmekkel éljük meg. Őszinték, barátságosak, nyitottak, szívélyesek, vendégszeretők, de egyben kapcsolattartóak is vagyunk” – teszi hozzá.

Read More

Post Comment