Search by category:
Egyéb kategória

Korčok: A kormány Szlovákiának árt a konspirációval és szövetségesei támadásával

Korčok: A kormány Szlovákiának árt a konspirációval és szövetségesei támadásával

Kulcsár Péter

2024. 02. 26., h – 16:34

Ivan Korčok polgári államfőjelölt szerint Szlovákia alapvető külpolitikai érdekeit tapossa meg a kormány,  amikor összeesküvés-elméleteket terjeszt és saját szövetségeseit támadja. Korčok hétfői sajtótájékoztatóján ezzel reagált Robert Fico (Smer) kormányfő Ukrajnával kapcsolatos kijelentéseire.

„Az az érzésem, hogy a kormányfő Peter Pellegrini (Hlas) asszisztálásával teljesen a szövetségeseink ellen akarja fordítani a közvélekedést és megkérdőjelezni EU- és NATO-tagságunkat” – jelentette ki Korčok. Szerinte rendkívül károsak Fico Ukrajnáról tett kijelentései.

Hozzátette, a szlovák gazdaságnak is óriási károkat fog okozni az, amit a kormányfő és Pellegrini házelnök képvisel, mert a szövetségeseink felteszik a kérdést, miért adjanak anyagi támogatást egy ilyen kormánynak. Korčok ezért azt hangsúlyozza, hogy Szlovákiában szükség van mindennek ellensúlyozására az elnöki hivatalon keresztül, egyébként borul az egész ország.

A kormányfő hétfőn arról tájékoztatott, hogy Szlovákia nem fog kétoldalú megállapodás alapján olyan együttműködést ajánlani Ukrajnának, melynek része lenne az is, hogy szlovák katonák lépnének ukrán területre. Fico ezt az álláspontot fogja képviselni az európai vezetők párizsi megbeszélésén. Pellegrini házelnök, a Hlas elnöke megerősítette, hogy teljes mértékben egyetért a szlovák kormány álláspontjával.

Read More

Post Comment