Search by category:
Egyéb kategória

A kárpátaljai Nagydobronynak segít Gúta

A kárpátaljai Nagydobronynak segít Gúta

Vataščin Péter

2024. 02. 28., sze – 13:44

Gúta |

Fogjunk össze Nagydobronyért“ címmel tartanak március 1-én jótékonysági estet a gútai Adamis Anna Városi Művelődési Központban. Az adományalapú belépő összegét a kárpátaljai község önkormányzatának ajánlják fel.

Nem a pénteki lesz az első alkalom, hogy Gúta segít Nagydobronynak, hiszen ezt az Ukrajna elleni orosz agresszió kezdete óta többször megtette a város, amelyből oroszlánrészt vállalt Pikáli Róbert vállalkozó is. Az újabb kört az általuk szervezett jótékonysági est jelenti, amelyre március 1-én 18.00-tól kerül majd sor az Adamis Anna Városi Művelődési Központban. Ezúttal pénzadományokra lesz szükség. Az estre érkező vendégek tetszőleges összeget fizethetnek majd belépődíj gyanánt, majd az összegyűlt pénzt Nagy Ferencnek, Nagydobrony polgármesterének nyújtják át, aki maga is meg fog jelenni az eseményen.

A jótékonysági estről szóló sajtóhír szerint a fellépők között megtaláljuk a Szadai Czibere Táncegyüttest (Magyarország), a Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont diákjait, ill. az est második részében Tóth Laca, Nagy Boglárka és barátaik az Összetartozás című műsorukat adják majd elő.

Az est egyik társszervezője, Vadkerti Neszméri Csilla lapunknak elmondta, Nagydobronyban folyamatosan szükség van higiéniai szerekre, tartós élelmiszerekre. A faluban már nem tartózkodik annyi országon belüli menekült, mint korábban, viszont van egy gyermekotthonuk több mint 100 bentlakó gyerekkel, akiknek szintén elkél a segítség.

A tervek szerint hamarosan testvértelepülési kapcsolatot létesít Gúta és Nagydobrony. A szándékot nemcsak Nagy Ferenc és Halász Béla polgármesterek, de a két település képviselő-testületei is felkarolták.

Read More

Post Comment