Search by category:
Egyéb kategória

Csilizköz kincsei képekben

Csilizköz kincsei képekben

Kürthy Judit

2024. 02. 29., cs – 13:39

Csicsó/Csilizköz |

Fotópályázatot hirdetett a Csiliz Menti Népfőiskola, melyre korhatári besorolás és előképzettség nélkül bárki jelentkezhet. A fotókat legkésőbb 2024. március 31-ig küldhetik be az alkotók.

 

A pályázat nem egy verseny. A cél az, hogy minél többen járják itt a környéket”

– emelte ki Bödők Károly, a Csiliz Menti Népfőiskola fotópályázatért felelős referense. A jelentkezők négy kategóriában indulhatnak: természet, település, portré és az egy pillanat témákban.

„Szerettük volna, hogy Csilizközt megjelenítsük képekben is. Ez a pályázat folyamatosan lesz. Negyedévente tervezünk mindig egy zárást. Most március 31 az utolsó nap, de lesz még nyári, őszi és téli forduló is, majd így tovább a következő években”

– mondta el a szervező. Hozzátette, hogy eleve sokan kirándulnak itt Csilizközben, a Csiliz-patak mentén, a környező falvak területén és ha már eltöltik itt a időt, akkor akár fotózhatnak is.

A még februárban nyilvánosságra hozott kiírásból kiderül, hogy egészen március végéig várják a készült fotókat, miután összeül a szakmai zsűri, Lelkes Vincével az élen, akik majd elbírálja azokat.

A pályázat végeztével minden résztvevő tárgynyereményben részesül: a Vámbéry Polgári Társulás kiadásában megjelent Lelkes Vince Csallóközi Lenyomatok című könyvét vehetik majd át a szervezőktől. Ezen kívül, a legjobbnak értékelt alkotások más tárgynyereményben is részesülnek. A legjobban sikerült fotókat naptárok készítéséhez szeretnék majd felhasználni, illetve más marketinganyagokhoz, ami Csilizközzel vagy a Csiliz Menti Népfőiskolával kapcsolatos. 

„Szeretnénk megmozgatni az embereket, elérni, hogy a helyiek elmenjenek más, közeli településekre, mert sokan nem ismerik, hogy mi van a szomszédban”

– jegyezte meg Bödők Károly. A népfőiskola egyik fő irányvonala, hogy a mozduljanak meg az emberek és beszélgessenek egymással. Tagjai közt lévő nyolc település mindegyikén megpróbálnak elégni egy olyan szemléletváltást, melynek a köszönhetően az internet miatt behúzodott emberek is újra kijárnak.

 

Read More

Post Comment