Search by category:
Egyéb kategória

Dunaszerdahelyi egészségügyi középiskolások látogatása a komáromi kórházban

Dunaszerdahelyi egészségügyi középiskolások látogatása a komáromi kórházban

Vataščin Péter

2024. 02. 29., cs – 16:56

Komárom |

A komáromi kórház újra vendégül látta a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola harmadik és negyedik évfolyamos diákjait – mind a magyar, mind a szlovák tannyelvű tagozatokról. Az intézmény célja, hogy a középiskolásokat az egészségügyben való munkavállalásra buzdítsa, s hogy bemutassa, hogyan is fest a gyakorlati munka.

A kórház munkatársai nemrégiben felkeresték a dunaszerdahelyi iskolát, ahol bemutatták a Komáromban zajló munkát, valamint az AGEL-csoport ösztöndíjprogramját. Ezt követte a komáromi tanulmányi kirádulás, amely során a 43 diákot végigvezették a kórházi osztályokon, s ismertették velük a nővérek által végzett munkát. A középiskolások érdeklődését különösen a közelmúltban felújított részlegek keltették fel.

„Hiszem, hogy a látogatás hasznos volt a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola diákjai számára, s arra ösztönzi őket, hogy a tanulmányaik végeztével az egészségügyben vállaljanak munkát. Ebben az esetben szívesen fogadjuk őket pont a mi kórházunk munkaközösségében“ – fejtette ki Miroslav Jaška kórházigazgató. 

(AGEL)

Read More

Post Comment