Search by category:
Egyéb kategória

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Balaskó Réka

2024. 06. 06., cs – 08:16

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat – jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.

Három személy sérülése közepesen súlyos, a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek – közölte a helyszínen újságírókkal Vít Rakušan belügyminiszter. A súlyos baleset következtében leállt a forgalom a Prágából keletre, Brünn és Ostrava felé vezető kiemelt vasútvonalon. Martin Kupka közlekedési miniszter tájékoztatása szerint a baleset okait vizsgálják. A két mozdonyvezető szerencsésen túlélte az ütközést, csak egyikük sérült meg könnyebben – mondta a miniszter.

A Regiojet társaság gyorsvonata Prágából Szlovákiába tartott, amikor a Pardubice Centrum vasútállomáson összeütközött egy tehervonattal. A gyorsvonaton több mint 300-an utaztak, akiket a helyszínről autóbuszokkal szállítottak biztonságba. A sérültek többségét a kiérkező mentők a helyszínen ellátták, és csak néhány személyt kellett kórházba szállítani. A hivatalos közlemény szerint a közlekedés ezen a fontos vasúti csomóponton várhatóan egész csütörtökön szünetelni fog. Petr Fiala cseh miniszterelnök még az éjjel kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak.    
 

Read More

Post Comment