Search by category:
Egyéb kategória

A 2021-es „kézikönyv” ma aktuális változata

manuál
Visszatérés az iskolákba 2021

Az általános iskolák és egyes iskolai létesítmények (iskolai klubok, alapfokú művészeti iskolák, szabadidős központok és nyelviskolák) kézikönyve (Visszatérés az iskolákba 2021 manuál) szabályozza az adott intézményben az oktatás szervezeti felépítését és az oktatás feltételeit. December 30-án újra aktualizálták a kézikönyvet, most belekerült az antigén tesztelés és a pénzügyi források megteremtése. A dokumentum célja a COVID-19 járvány ideje alatt az alapvető működési feltételek meghatározása, valamint a járványellenes intézkedések és ajánlások betartásának hangsúlyozása. Csak azokat az alapvető működési feltételeket szabályozza, amelyek eltérnek (vagy a szokásoson felül módosulnak) az iskolai, higiéniai, munkajogi és egyéb előírásokból eredő szokásos feltételektől.

A dokumentumokat 2020. december 30-án frissítették a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának érvényes intézkedéseinek és ajánlásainak megfelelően.

A 2020. december 31-én hozott kijárási szigorításokat valószínűleg a következő Visszatérés az iskolákba 2021 verzió fogja tartalmazni…

 

18333 manuál

 

A letölthető manuál dokumentumok:

A lakosság számára 2020 március 26.-tól áll rendelkezésre az oktatásügyi tárca call centere. Munkanapokon 8:00-tól 16:00-ig nyújtanak szakemberek tanácsadást és válaszokat az oktatásügy helyzetével kapcsolatos kérdésekre a 0800 138 033 ingyenes telefonszámon vagy a helpdesk@iedu.sk e-mail címen.

A kézikönyv utasításai alapján az iskolákban a szülők véleménye alapján felmérik, hogy azok támogatják-e a hagyományos nappali tagozatos oktatás visszaállítását. A hagyományos oktatás visszaállításának feltétele a szülő és gyermeke tesztelésen való részvétele. Amennyiben az egyes járásokban sikerül javítani a koronaírus megbetegedések számának alakulását, akkor nem lenne szükség a tesztelésre, a tanulók korlátozás nélkül mehetnének iskolába.

A 2021-es „kézikönyv” ma aktuális változata” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment