Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: 2020 a hazugságok és az emberi butaság éve is volt

Čaputová: 2020 a hazugságok és az emberi butaság éve is volt
Mészáros Richárd
2021. 01. 01., p – 13:35

2021. január 1., péntek – 13:35
Zuzana Čaputová
Friss ikon
On

Törzs

Čaputová újévi beszédében köszönetet mondott a tudósoknak, egyúttal hangsúlyozta a koronavírus elleni védőoltás alkalmazásának szükségességét.

„Bízzunk a tudományos ismeretekben és a tudományos közösség globális erőfeszítéseiben a vakcina kifejlesztését illetően is. A kollektív immunitás kialakulása, és az, hogy mikor térhetünk vissza a megszokott életünkhöz, attól függ majd, hogy mennyi embert győznek majd az oltás melletti érvek” – hangsúlyozta az államfő.

Čaputová az elmúlt év sikerei közé sorolja az igazságügy területén történt pozitív változásokat, valamint azt, hogy az éveken át figyelmen kívül hagyott, szőnyeg alá söpört ügyeket is kivizsgálják. „A korrupció ellen vívott harcban, valamint az igazságszolgáltatáshoz való megváltozott viszonyulással többet értünk el, mint az előző pár évben összesen” – tette hozzá.

 

A köztársasági elnök értékelte a kormány lépéseit a vállalkozóknak és az alkalmazottaknak nyújtott segélycsomag kidolgozásában, figyelmeztet azonban, hogy további változások szükségesek, az erre vonatkozó munka ugyanis még korántsem ért véget.

Az államfő beszédében elmondta, az elmúlt évnek volt egy kevésbé pozitív oldala is. „Ez a hazugságok, a manipulációk, az emberi butaság és az önzés éve is volt” – mondta Čaputová, aki úgy véli, a szakemberek véleménye mellett a magabiztos, ám tudatlan embereké is hangot kapott. Az elnök asszony egyúttal őszinte részvétét fejezte ki azoknak az állampolgároknak, akik az óévben elvesztették hozzátartozóikat.

„Bízzanak bennünk, nem közömbös számunkra az Önök élete” – üzente Čaputová.

(mr)

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová az újévi felszólalása elején leszögezte, beszédében sokkal inkább emberi hangon, mint politikai megközelítésből szeretne szólni. Állítása szerint az elmúlt év volt az eddigi legnehezebb, amelyikre emlékszik – utalva ezzel a koronavírus-járvány kitörése okozta nehézségekre.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment