Search by category:
Egyéb kategória

Megérkezett Sulík antigénteszt-rendelésének egy része, Matovič ezzel sem elégedett

Megérkezett Sulík antigénteszt-rendelésének egy része, Matovič ezzel sem elégedett
Mészáros Richárd
2021. 01. 07., cs – 14:16

2021. január 7., csütörtök – 14:42
Matovič Sulík
Friss ikon
On

Törzs

„Ez már mindennek a teteje! A központi válságstáb még november közepén döntött úgy, hogy decemberben, karácsony előtt háromkörös tömeges tesztelést tartunk, hogy elkerüljük a felesleges halálokat, illetve a lockdown rendkívül romboló hatását a gazdaságra” – kezdi a bejegyzést Matovič, majd emlékeztet, a kormány ezt követően a gazdasági tárcát bízta meg a szükséges antigéntesztek beszerzésével.

Matovič szerint ezután a tárca kifogásokat keresett azt illetően, miért nem lehetséges a beszerzés, később pedig a kiírt versenyt megszüntetve egyetlen cégtől vásárolta meg a teszteket.

Hét hét után ma a megrendelt tesztek harminckét százaléka megérkezett Szlovákiába. „Iszonyatos szégyen és kudarc. És ennek az eredménye? Katasztrofális helyzet a kórházakban, több ezer áldozat. Ennek ellenére a miniszter úr már a negyedik kormányülést hagyja ki december 16. óta” – írja Matovič.

Sulík szabadságolt

„Megérkeztem Szlovákiába, velem együtt pedig az antigéntesztek is az ígért időben és mennyiségben” – írta Richard Sulík (Sme rodina) a közösségi oldalán.

HLÁSIM SA Z BRATISLAVY 🙂
Začnem tým, že fyzická prítomnosť ministra hospodárstva na epidemiologickej situácii krajiny…Közzétette: Richard Sulik – 2021. január 7., csütörtök

 „Az ország járványügyi helyzetén semmit sem változtat a gazdasági miniszter fizikális jelenléte. Ha így lenne, nem mentem volna szabadságra” – reagált Sulík a kormányfő bírálatára, egyúttal elmondta, az ünnepek alatt külföldön kirándult családjával, de minden szabálynak eleget tettek. Mint írja, távolléte alatt a Ján Oravec gazdasági államtitkár vezetésével működő csapat helyettesítette őt.

Sulík szerint további antigéntesztek a jövő héten várhatóak. Arról, hogy a kormány online ülésén ma miért nem vett részt, pénteken tájékoztat. 

Bevezető
Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő ismételten Richard Sulík (SaS) gazdasági minisztert bírálja, amiért hét hétbe telt az antigéntesztek első csomagjának beszerzése.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment