Search by category:
Egyéb kategória

Szombatig közel háromezer kórházi dolgozóját oltja be a Svet zdravia

Szombatig közel háromezer kórházi dolgozóját oltja be a Svet zdravia
Mészáros Richárd
2021. 01. 07., cs – 14:44

2021. január 7., csütörtök – 15:00
koronavírus-vakcina
Friss ikon
Off

Törzs

„Két nap alatt az alkalmazottak döntő többségét, 410 egészségügyi dolgozót oltunk be” – mondta Marián Haviernik, a nagymihályi kórház igazgatója. Hozzátette, az oltás iránt „nagy az érdeklődés”, például a 2018-as kanyarójárvány miatt is.

Vladimír Dvorový, a Svet zdravia vezérigazgatójának tájékoztatása szerint „bár az oltás önkéntes és többen már átestek a betegségen”, kórházaikban az alkalmazottak több mint fele akarja beoltatni magát.

A nagymihályi kórházban lesz a legnagyobb oltóközpont, amelyet magánkézben levő egészségügyi szolgáltató működtet. „Öt rendelőt készítettünk elő, ahol a lakosságot is oltani fogjuk” – tette hozzá Kráľ. A nagymihályi, a homonnai és a rozsnyói kórház a vakcinák regionális elosztóközpontjaként is működni fog, január végéig kellene megérkezniük a speciális fagyasztóboxoknak.

A Svet zdravia Nagymihályban, Homonnán, Rozsnyón, Iglón, Tőketerebesen, Varannón, Felsővízközön, Kassán, Rimaszombatban, Garamszentkereszten, Nagytapolcsányban, Simonyiban, Galántán  és Dunaszerdahelyen kezdi meg az egészségügyi alkalmazottak beoltását.

Bevezető
Pozsony |

Csütörtökön megkezdte alkalmazottai beoltását a koronavírus ellen a Svet zdravia kórházi hálózat. Szombatig több mint 2800 személy beoltását tervezik 14 kórházban, melyek közül három országos oltópontként fog működni – erősítette meg Tomáš Kráľ, a magánkézben levő egészségügyi szolgáltató szóvivője.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment