Search by category:
Egyéb kategória

Ma eldől, lesz-e újabb tömeges tesztelés

Ma eldől, lesz-e újabb tömeges tesztelés
Mészáros Richárd
2021. 01. 10., v – 23:21

2021. január 11., hétfő – 07:30
Igor Matovič
Friss ikon
Off

Törzs

„A kormány rendkívüli ülésen dönt az új tesztek vásárlásáról és az újabb tömeges tesztelésről” – jelentette be Matovič a TA3 hírtelevízió vasárnapi vitaműsorában. Az előzetes hírek szerint a kormány már ma összeül, a kormányfő szerint ugyanis szeretnének mindent megtenni azért, hogy ne kelljen megtiltani az alkalmazottaknak a munkába járást, a tömeges gyárbezárások ugyanis mérhetetlen kárt okoznának a gazdaságnak. Matovič szerint a jelenleg is tartó korlátozásoknak egyébként sem látszik a hatása, a koronavírus gyorsabban terjedő brit mutációja ugyanis már elterjedt egész Szlovákiában. Marek Krajčí egészségügyminiszter úgy véli, hogy a hazai kórházak emiatt rendkívül nehéz idők előtt állnak.

A helyzet a Nyitrai járásban a legrosszabb, ahol a kórházak a kapacitásaik határán működnek, és ahol emiatt tömeges tesztelést rendeltek el. Eva Hajdamárová, a járási hivatal elöljárója szerint vasárnap délig a Nyitrai járásban 78 ezer embert teszteltek le, akik közül 1979-nek lett pozitív a tesztje.

A Nyitrai járásban mától szigorúbb kijárási korlátozások lépnek életbe: hét napnál nem régebbi, negatív koronavírusteszt nélkül nem lehet munkába menni, és tilos a természetjárás is, csak a legközelebbi élelmiszerüzletbe, drogériába vagy gyógyszertárba lehet elmenni teszt nélkül.

A hétvégén tömeges tesztelés volt Kassán is, ahol az előzetes adatok szerint a pénteken és szombaton letesztelt csaknem 32 ezer emberből majd 500-nak volt pozitív a tesztje. Kassán pár helyen egyébként ma is folytatják a tesztelést, amiről ide kattintva tájékoztatnak.

(TASR, hn, mi)

Bevezető
Pozsony |

Szlovákiára újabb tömeges tesztelés várhat, Igor Matovič kormányfő szerint ugyanis csak így kerülhető el a szigorú lezárás, amely visszavonhatatlan károkat okozna a gazdaságnak.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

Read More

Post Comment