Search by category:
Egyéb kategória

Magyar sztárok, akik megfertőződtek

Magyar sztárok, akik megfertőződtek
Mészáros Richárd
2021. 01. 11., h – 19:28

2021. január 12., kedd – 17:00
Tóth Gabi
Friss ikon
Off

Törzs

Szinte egymás után távozott az élők sorából két népszerű magyar zenész: Balázs Fecó és Bergendy István. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekest és zongoristát, Balázs Fecót válságos állapotban szállították kórházba november közepén, s bár a 69 éves sztárt nagyon jól felszerelt intenzív osztályon kezelték, november 27-én a vírus legyőzte. Fecó az utóbbi években sokat betegeskedett, többször volt kórházban különböző bajokkal, szívműtéten is átesett, s bár mindig felerősödött, a koronavírus-fertőzéssel már nem tudott megbirkózni a szervezete. „A rengeteg ima és az orvosok igyekezete ellenére 13 nap küzdelem után szervezete feladta a harcot” – állt a gyászjelentésben.

Jó két héttel később újra gyászoltak a zeneszerető magyarok. Az egész országot megrázta a hír, miszerint 81 éves korában a koronavírus- fertőzés szövődményeinek következtében elhunyt Bergendy István Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, szaxofonos, énekes, a Bergendy együttes alapítója és zenekarvezetője.

Az ismert műsorvezető, Liptai Claudia családjával együtt esett át a fertőzésen. A betegség minden tünete jelentkezett nála, férjét, Pataki Ádámot pedig mentő vitte a kórházba, ahol kiderült, hogy masszív tüdőgyulladása van. Ádám 34 napig volt kórházban, amikor végre hazamehetett, de a szövődményeket mindketten a mai napig tapasztalják.

Két hétig szorult kórházi kezelésre Trokán Péter. Az ismert színész valószínűleg a színházi főpróbán kapta el a vírust – számoltak be a magyar lapok. Amikor felmerült a fertőzés gyanúja, több gyorstesztet is elvégeztek, de ezek mindegyike negatív eredményt mutatott. A 74 éves színész viszont egyre rosszabbul érezte magát, mire a háziorvosa beutalta a Szent László Kórház fertőző osztályára, ahol beigazolódott, hogy elkapta a koronavírust, sőt: a betegség a tüdejét támadta meg, ezért oxigénnel kellett segíteni a légzését.

A Neoton família énekesnőjének, Csepregi Évának csak enyhe tünetei voltak. Eleinte nem is gyanakodott a vírusra, mert a hideg idő beköszöntével elő szokott fordulni, hogy folyik az orra, ám amikor a megfázás tünetei után a szaglását is elvesztette, kiderült, hogy covidos.

Tóth Gabi és férje november végén végeztette el a tesztet, akkor negatív lett az eredmény. A baj mégsem kerülte el őket, nemsokára az egész család átesett a fertőzésen. A vírust férje, Krausz Gábor kapta el először, amikor vendégségben voltak, nem sejtették, hogy fertőzött van a vendéglátók között. A betegség nem kímélte az énekesnőt, de igazán akkor ijedt meg, amikor egyéves kislánya, Hannaróza és édesanyja, Erika is elkapta a vírust.

November elején Majka is megfertőződött. A rapper videónaplójában részletesen beszámolt arról, hogyan küzd a betegséggel, családjáról azonban kevesebbet lehetett tudni, pedig párja, Majoros Hajni 19 napig volt beteg, s neki is súlyos panaszai voltak. Hajni közösségi oldalán számolt be a követőinek arról, hogyan vészelte át a nehéz időszakot: „Megéltem, átéltem és jelentem, túléltem. Pedig sokszor megfordult az én fejemben is, hogy belehalok, annyira szenvedtem.”

(urbán)

Bevezető

Szerte a világon a sztárok életét is megkeserítette a koronavírus-járvány. Volt, aki könnyebben átvészelte, mások szörnyű szenvedésekről számoltak be, és volt olyan is, aki nem élte túl.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

Read More

Post Comment