Search by category:
Egyéb kategória

Žilinka ellenőrizteti a RaPiGen antigéntesztek vásárlását

Žilinka ellenőrizteti a RaPiGen antigéntesztek vásárlását
Mészáros Richárd
2021. 01. 11., h – 15:24

2021. január 11., hétfő – 15:43
Maroš Žilinka
Friss ikon
Off

Törzs

„A főügyész hivatalból indított ellenőrzést, miután január 9-én az RTVS Szombati párbeszéd című műsorában hallotta Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő súlyos kijelentéseit a rossz minőségű antigéntesztekről, amelyekkel egyetlen fertőzöttet sem lehet azonosítani, a »selejtről«, amellyel még a kutyát se tesztelné, a hókuszpókuszokról és 250 ezer letesztelt ember becsapásáról, továbbá arról, hogy mi lesz a 3,9 millió eurós kárral” – tájékoztatott Jana Tökölyová, a főügyészség szóvivője.

„Meg fogom kérdezni Sulík (SaS) kollégát, hogy mi legyen az okozott kárral” – jelentette ki a kormányfő a rádióműsorban. „Hamis biztonságérzetet keltettünk az emberekben, hogy nem betegek” – fűzte hozzá Matovič, aki Richard Sulík gazdasági minisztert tartja felelősnek, azért mást akar megbízni a kormányból az antigéntesztek vásárlásával. „El kell vennünk tőle ezt a hatáskört, mert csak valamikor augusztusban lenne képes megvenni a teszteket” – tette hozzá Matovič.

Bevezető
Pozsony |

Maroš Žilinka főügyész utasítást adott a RaPiGen antigéntesztek megvásárlásának ellenőrzésére. Az Állami Tartalékalap egymillió ilyen tesztet vásárolt 3,9 millió euróért.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment