Search by category:
Egyéb kategória

Elindult a jegyárusítás a magyar–szlovák férfikézi-Eb-re

Elindult a jegyárusítás a magyar–szlovák férfikézi-Eb-re
Orosky Tamás
2021. 01. 13., sze – 17:59

2021. január 13., szerda – 18:44
sajtó
Friss ikon
Off

Törzs

Mindezt azon a két tegnapi, online sajtótájékoztatón jelentették be, amelyeket a tornáig hátralevő kerek egy év apropóján tartott a két szervezőbizottság.

Megvehető élmények

A magyar férfi-kézilabdaválogatott Budapesten, az épülőfélben levő új népligeti csarnokban játssza majd a nyitómeccset. Az erre a találkozóra szóló belépők mellett (7900 forinttól) a budapesti csoportbérlet (20 900 forinttól), a Budapest Aréna-bérlet (186 000 forinttól) és a Final Weekend-bérlet (elődöntők és döntő, 37 000 forinttól) vált elérhetővé tegnaptól a watchgamesseemore.com honlapon és az okostelefonos alkalmazásban. 

Bíró Szabolcs, a magyar szervezőbizottság vezetője elmondta, a napijegyek mellett elérhetőek az úgynevezett hospitality jegyek is, amelyek a legjobb kilátást biztosító helyekkel, cateringszolgáltatással és meglepetés ajándékkal várják a szurkolókat: „Az élménycsomagokkal a szurkoló minden olyan élményt és szórakozási, pihenési és kikapcsolódási lehetőséget megkap, amit a nálunk töltött időszak alatt átélhet” – mondta Bíró, hozzátéve, a meccsbelépőkön és az egyedi ajándéktárgyon túl éttermi, múzeumi, koncert- és fürdőbelépőket, valamint díjmentes tömegközlekedési lehetőséget tartalmaznak ezek a csomagok.

Az Eb másik két magyar helyszíne Debrecen és Szeged lesz. Előbbiben a Főnix csarnok átesik majd egy ráncfelvarráson, a Tisza-parti városban viszont egy vadonatúj létesítményt húznak fel a torna kezdetéig.

sajtó
Leírás

Igor Nemeček, a szlovák szervezőbizottág elnöke és Jaroslav Holeša, a szlovák szövetség elnöke Michaela Grendelová műsorvezetővel (Fotó: sprmedia.eu)

Rutinos szervezők

Szlovákiában csak február 1-től kezdik árusítani a jegyeket. A szlovák válogatott kassai csoportmeccseire lehet majd belépőket vásárolni, valamint a németek pozsonyi találkozóira – utóbbi csapat az eddigi egyetlen biztos továbbjutó a selejtezősorozatból, amely májusban ér véget. „Bízunk benne, hogy a csehek is kijutnak az Eb-re, ebben az esetben ők is biztosan a másik pozsonyi négyes csoportban kapnak helyet” – árulta el Igor Nemeček, a szlovák szervezőbizottság elnöke. A belépők árát nem konkretizálta, annyit azonban elmondott, hogy a tavalyi osztrák Eb és a magyarországi jegyárak között próbálnak lavírozni.

A szlovákiai helyszíneken (Ondrej Nepela-stadion és Steel Aréna) nem terveznek komolyabb beruházásokat az Eb előtt, viszont a két jégcsarnok belső tereit át kell majd alakítani kézilabdázáshoz. „Rendeztek már kézilabdameccseket mindkét stadionban korábban, de így is szeretnénk a felkészülési Eurocup-sorozat találkozóin letesztelni őket” – jegyezte meg Nemeček, aki a 2011-es és a 2019-es szlovákiai hoki-vb szervezőbizottságának elnökeként komoly tapasztalatokkal rendelkezik világesemények szervezésében. Így az sem lesz újdonság, hogy a meccsekre szóló jegyekkel ismét ingyenesen lehet majd igénybe venni a városi tömegközlekedést Pozsonyban és Kassán.

A koronavírus-járvány miatt meglehetősen korlátozottak a lehetőségek a klasszikus marketingtevékenységre, számos promóakció hiúsult meg, de abban Nemeček és magyar kollégája is bízik, hogy jövőre már nézők előtt rendezhetik a meccseket. „El sem tudom képzelni, hogy üresek legyenek a lelátók” – tette hozzá Jaroslav Holeša, a Szlovák Kézilabda-szövetség elnöke.

Meccsek nélkül

A tisztségviselő a szlovák válogatott eddigi és jövőbeli felkészülésére is kitért. „Kétéves programunk volt a csapatépítésre. Ehhez képest az első évben 12 meccs helyett 1-et játszottunk csak le különböző okok miatt, romokban a terv. 12 kézisünk már átesett a koronavírus-fertőzésen, jelenleg 4-5 játékost érint a járvány. Az edzőtáborozást ezért darabokban oldjuk meg, szerdán kezdődik egy szakasza, majd júniusban pótolnánk a most elmaradt dolgokat” – mondta Holeša. 

Peter Kukučka szövetségi kapitány pedig hozzátette, a magyar utánpótlás-válogatott elleni két meccs után március első felére, majd pedig április-május fordulójára tervezték be a magyarok, spanyolok és horvátok elleni Eurocup-meccseket, amelyeket az Eb-t modellezve, gyors egymásutánban fognak lejátszani.

A magyar csapat a tegnap elrajtolt világbajnokságon szerepel ezekben a hetekben, holnap a Zöld-foki-szigetek ellen játsszák első csoportmeccsüket.

Bevezető
Pozsony/Budapest |

A 2022-es tornán Budapesten szereplő magyar férfi-kézilabdaválogatott meccseire szerdától, a majd Kassán játszó szlovákok találkozóira februártól lehet belépőket venni.

Település / hely
Pozsony/Budapest

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment