Search by category:
Egyéb kategória

Matovič szerint kétezer orvosra lesz szükség az országos teszteléshez

Matovič szerint kétezer orvosra lesz szükség az országos teszteléshez
Mészáros Richárd
2021. 01. 13., sze – 18:24

2021. január 13., szerda – 18:30
Igor Matovič
Friss ikon
Off

Törzs

Ami az egészségügyi dolgozók tesztelés miatti kimerültségét illeti, Matovič az erről szóló híreket felszínes manipulációnak nevezte. A jövő hétvégi általános teszteléshez a miniszterelnök becslései szerint a jelenlegi mobil tesztelőpontok mellett 4000 további tesztelőpont épül.

Úgy kell megszervezni a szűrést, hogy az embereknek ne kelljen sokáig kint a hidegben sorakozniuk – magyarázta Matovič. Munkába menni csak negatív teszttel lehet majd, és a kormányfő megjegyezte, az emberek ne álmodjanak arról, hogy a tesztelés első fordulója után kinyitnak a boltok.

A miniszterelnök a hétfői (január 11.) kormányülés után jelentette be az újabb országos tesztelést, amit szerinte addig kell ismételni, amíg az új esetek gyakoriságának mérőszáma 0,5 százalék alá nem csökken.

Bevezető
Pozsony |

Kétezer orvosra lesz szükség az országos teszteléshez. Ez hétszer kevesebb, mint ahány orvosra a novemberi teszteléskor szükség volt – nyilatkozta Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök a szerdai kormányülés után. Hozzátette: a teszteléshez összesen mintegy négyezer egészségügyi szakember kell, köztük kétezer orvostanhallgató. 

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment