Search by category:
Egyéb kategória

Matovič szerint Sulík sajátos módon kezeli az igazságot

Matovič szerint Sulík sajátos módon kezeli az igazságot
Mészáros Richárd
2021. 01. 13., sze – 11:56

2021. január 13., szerda – 12:00
Matovič Sulík
Friss ikon
Off

Törzs

Matovič megerősítette Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter szavait, aki korábban azt állította, hogy Sulík a hétfői kormányülésen még támogatta az országos tesztelést. Naď szerint ez az újabb példája annak, hogy elhangzott valami az ülésen, amit aztán Sulík a sajtónak máshogyan tálalt.

A kormányfő reagált azokra a bírálatokra is, melyeket néhány szakértő fogalmazott meg. „Aki azt állítja, hogy a megoldás Szlovákia számára a masszív országos vakcinázás és nem az országos tesztelés, az hazudik” – közölte a kormányfő. Hozzáfűzte: az egész ország egy nagy járványgóc, és a halálesetek számát tekintve Szlovákia áll a legrosszabbul.

„Ha valaki azt mondja, hogy Szlovákiának masszív vakcinázásra és nem tesztelésre van szüksége, az szerintem hülye, és nem szakértő, hiszen nagyon jól tudja, hogy csak a lakosság néhány százaléka számára van elég oltóanyagunk” – fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: ha minden jól megy, talán júniusra sikerül beoltani az emberek egyharmadát. Úgy véli, ha valaki fiktív, nem létező megoldást kínál, az „az emberek sírján táncol”.

„Nem méltó egy egyetemi végzettségű emberhez, hogy azt hazudja: tömegesen beoltathatjuk magunkat és nem kell tömegesen tesztelni. Ezeknek az embereknek nem az igazság, hanem a politika számít” – fűzte még hozzá Matovič.

A kormányfő szerint jelenleg nehéz megmondani, hol a legrosszabb a helyzet Szlovákiában. A tavaly őszihez hasonló országos tesztelésre éppen azért van szükség, hogy feltérképezzék a legnagyobb járványgócokat.

Bevezető
Pozsony |

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter nagyon gyakran sajátos módon kezeli az igazságot – jelentette ki Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő a szerdai kormányülés előtt. Hozzátette: ennek már véget kell vetni, mert így nem lehet rendesen működni.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment