Search by category:
Egyéb kategória

A járvány miatt kevesebb volt a baleset

A járvány miatt kevesebb volt a baleset
Hegedűs Norbert
2021. 01. 14., cs – 08:02

2021. január 14., csütörtök – 11:44
b
Friss ikon
Off

Törzs

Összesen 11 856 karambolt jegyeznek a rendőrségi statisztikák, ami éves szinten 1881 balesettel kevesebb, ráadásul halálesetekből is kevesebb volt. A rendőrség szerint mindez annak köszönhető, hogy a koronavírusjárvány idején jelentősen csökkent az emberek mobilitása, kevesebb volt az autó az utakon.

Tavaly összesen 244 ember halt meg karambolok során, ami 2019-hez képest 21 esettel kevesebb – az ország megalakulása óta ez a második legalacsonyabb adat. S bár tavaly 36tal kevesebb, 1541 részeg sofőr okozott balesetet, a rendőrség szerint továbbra is komoly problémát jelent az országban az ittas vezetés.

Rekordok dőltek meg

A balesetek során elhunyt személyek 59 százaléka a gépjárműben vesztette életét, a halálesetek 19 százalékát képezték gyalogosok, ami az ország történetében az eddigi legalacsonyabb adat. A motorosok alkották a halálesetek 13, a kerékpározók pedig a 9 százalékát.

A legtöbb haláleset (45) a Zsolnai kerületben történt, a legkevesebb pedig Eperjes megyében (17). Az egymillió lakosra jutó 41 halálos áldozattal Szlovákia a szomszédos országok közül a második a 37 áldozattal rendelkező Ausztria után, harmadik helyre került Csehország az egymillió főre eső 43 áldozattal. Mint minden évben, tavaly is az elsőrendű utakon történt a legtöbb baleset, a legkevesebb pedig autópályákon. A közúti biztonság szempontjából tavaly a pénteki nap volt a legveszélyesebb, főként a délutáni órák, a legtöbb ember viszont szerdán délelőtt történt közúti balesetek során halt meg. A legtöbb karambol, összesen 26, augusztusban történt, a legkevesebb, hét pedig decemberben.

Módosuló szabályok

Karambolokra a leggyakrabban (46%) a sofőrök figyelmetlensége vagy felelőtlensége miatt kerül sor, például mert a sofőr telefonált vezetés közben, más okból nem figyelt az útra, vagy nem adott előnyt a gyalogosnak. A halálos kimenetelű balesetek többsége is leggyakrabban az ilyen figyelmetlenség miatt történt. A második leggyakoribb ok a gyorshajtás. Ľuboš Rumanovský, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának parancsnoka szerint, mivel a sofőrök nem tudnak leszokni a telefon használatáról vezetés közben, módosítani fogják a vonatkozó szabályokat. „A cél, hogy a telefon használata vezetés közben már ne csak kihágás, hanem rendkívül szigorú szabálysértés legyen, hogy pénzbírságon kívül eltilthassák a vétkezőket a gépjárművezetéstől. A vonatkozó törvénymódosítás már átesett a tárcaközi egyeztetésen” – nyilatkozta Rumanovský azzal, hogy az új szabály a második fél évben léphetnehatályba. Arrólisszóesett,hogy az Európai Unió helyreállítási alapjából fogják finanszírozni az objektív felelősség elvének százszázalékos működéséhez szükséges kamerarendszer kiépítését.

Bevezető

Az elmúlt tíz évben nem történt az országban olyan kevés közúti baleset, mint tavaly. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Demecs Péter

Read More

Post Comment