Search by category:
Egyéb kategória

Újabb antigénteszt-szállítmány érkezett Szlovákiába

Újabb antigénteszt-szállítmány érkezett Szlovákiába
Mészáros Richárd
2021. 01. 15., p – 18:39

2021. január 15., péntek – 19:00
antigénteszt

Friss ikon
Off

Törzs

Richard Sulík (SaS) gazdasági minisztert még 2020. november 19-én bízták meg a feladattal, hogy négy szakaszban vásároljon 16 millió antigén tesztet. A miniszter rövidesen Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő tudomására hozta, hogy a megadott határidőket nem lehet tartani a hatályban lévő törvényi előírások miatt. A kormány december 4-én módosította a vonatkozó határozatot, és a kívánt tesztmennyiséget nyolcmillióra csökkentette.

A kormány a héten több ülésen is tárgyalt az újabb országos tesztelés tervéről. A végső döntés bejelentése szombaton (január 16.) esedékes. A kormányfő az országos tesztelést szorgalmazza, az SaS és más koalíciós pártok fenntartásokkal viszonyulnak a novemberihez hasonló tömeges szűrővizsgálat ötletéhez.

A tesztek beszerzésének ügye hosszabb ideje vitákat gerjeszt Sulík és Matovič között. December közepén a kormányfő egy rádióműsorban lemondásra szólította fel a gazdasági minisztert.

Bevezető
Pozsony |

Újabb 2,6 millió antigénteszt érkezett Szlovákiába. A teszteket az Állami Tartalékalap raktáraiban helyezték el, innen fogják szétosztani szükség esetén – tájékoztatott pénteken a gazdasági minisztérium. A tárca által vásárolt első 2,6 millió darab tesztet január 7-én szállították le.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment