Search by category:
Egyéb kategória

Kitekintő a VASÁRNAPBAN: Angela 16 év után búcsúzik

Kitekintő a VASÁRNAPBAN: Angela 16 év után búcsúzik
Récsei Noémi
2021. 01. 18., h – 08:17

2021. január 18., hétfő – 08:17
kitekintő

Friss ikon
Off

Törzs

Hétvégén zajlott a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) kongresszusa, amelyen a párt élére új elnököt választottak. Ezzel egy húszéves fejezet végére került pont a második világháború óta legsikeresebben szereplő német párt történetében, hiszen Angela Merkel 2000 óta töltötte be a pártelnöki funkciót. Idén szeptemberben pedig a kancellári tisztséget is leteszi, mert nem ő lesz a CDU listavezetője, holott sokak szerint simán tudna nyerni ismét. Egyrészt, mert nincs igazán komoly ellenfele, másrészt, mert a német szövetségi kormány népszerűsége a járványhelyzet kezdete óta megnőtt.

Veres István riportjából megtudhatják azt is, miért költözött a családja Kelet-Németországba? Hogyan tudta meg, hogy lengyel származású? Hogyan került közel a politikához? Milyen szerepeket töltött be a CDU-ban? Hogyan lett a párt elnöke? Mi minden történt az elmúlt években? Milyen politikusnak tartják? Miért lett réme a bulvársajtónak? Miért marad emlékezetes?

Bevezető

A demokratikus Nyugat legrégebben regnáló vezetője, a világ legbefolyásosabb nőjének tartott Angela Merkel idén visszaadja tisztségeit. Sosem volt a hangzatos ígéretek és teátrális gesztusok embere, mégis korszakot neveznek majd el róla.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment