Search by category:
Egyéb kategória

A járványt a szlovákiai biztosítók is megérzik

A járványt a szlovákiai biztosítók is megérzik
Molnár Iván
2021. 01. 21., cs – 16:51

2021. január 22., péntek – 15:00
biztosítási ügynök

Friss ikon
Off

Törzs

A koronavírus-járvány egyetlen ágazatot sem hagyott érintetlenül, ami a biztosítási piacon is meglátszik. A legnagyobb szlovákiai biztosítótársaság, az Allianz – Szlovák Biztosító tavaly 238 millió eurót fizetett ki a kárt szenvedett ügyfeleinek, csaknem 10 millió euróval kevesebbet, mint egy évvel korábban. „Tavaly csaknem 211 ezer káresetet jelentettek be az ügyfeleink. Az egy esetre jutó átlagos teljesítés 1128 euró körül mozgott, ami 15%-kal több az egy évvel korábbinál” – nyilatkozta lapunknak Milan Rajec, az Allianz kárrendezési részlegének a vezetője.

A járvány a legnagyobb érvágást a turizmusnak okozta, hiszen a lezárások miatt jóval kevesebben mentek el üdülni. A kevesebb turistának köszönhetően azonban kevesebb volt az ezzel összefüggő baleset is.

„Az utazásbiztosítással kapcsolatos káresetek száma tavaly csaknem 60 százalékkal csökkent. Az ügyfeleinknek ezekre az elmúlt évben 2,7 millió eurót fizettünk ki, míg egy évvel korábban ez az összeg elérte a 4,3 millió eurót”

– tette hozzá Rajec. Szerinte a legnagyobb kiadást ebben a szegmensben az egyik utazási iroda csődje jelentette számukra. A biztosítóknak egyre nagyobb kiadásokat okoz a globális felmelegedés miatt egyre szélsőségesebbé váló időjárás is. Rajec szerint a szélviharok, jégesők, villámok okozta károkra kifizetett összeg tavaly tovább nőtt, elérve a 13,7 millió eurót.

Bevezető
Pozsony |

A világjárvány a biztosítási piacot is alaposan felforgatta. A turizmus visszaesésének köszönhetően a biztosítók jelentős összeget takaríthattak meg, a globális felmelegedés miatt egyre hevesebb viharok azonban újra tetemes károkat okoztak.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment