Search by category:
Egyéb kategória

Ismét figyelmeztetnek, a negatív antigénteszt nem feltétlenül jelenti azt, hogy az illető nem fertőzött

Ismét figyelmeztetnek, a negatív antigénteszt nem feltétlenül jelenti azt, hogy az illető nem fertőzött
Mészáros Richárd
2021. 01. 21., cs – 15:49

2021. január 21., csütörtök – 16:00
országos tesztelés

Friss ikon
Off

Törzs

A minisztérium felszólítja az embereket, hogy viselkedjenek felelősségteljesen, és tartsák be az összes járványügyi előírást. Természetesen mindenkinek szájmaszkot kell viselnie, be kell tartania a védőtávolságot, fertőtlenítenie kell a kezét, gyakran kell szellőztetni, valamint a minimumra kell korlátozni a találkozásokat, még a szabadban is.

Akinek klinikai tünetei vannak, még ha enyhék is, például láz, köhögés, a szaglás vagy az ízlelés elvesztése, esetleg légszomj, haladéktalanul telefonáljon a körzeti orvosának.

Ha valaki kapcsolatba került egy fertőzött személlyel, karanténban kell maradnia, még akkor is, ha a jelenleg zajló tesztelés során negatív lett az eredménye.

Az egészségügyi tárca azt javasolja, hogy ha valaki szoros kapcsolatba került egy fertőzött személlyel, a találkozást követő ötödik napon ismételten végeztessen tesztet. Szoros kapcsolatnak az minősül, ha zárt térben 15 percnél hosszabb ideig voltunk együtt valakivel, akiről később kiderül, hogy fertőzött. A karanténnak legalább tíz napig kell tartania, még akkor is, ha az ötödik napon elvégzett teszt eredménye negatív.

Ilyen esetben is tájékoztatni kell a körzeti orvost.

Bevezető
Pozsony |

A negatív antigénteszt nem feltétlenül jelenti azt, hogy az illető nem fertőzött. Lehet, hogy a Covid-19 inkubációs időszakában van – figyelmeztetett az egészségügyi minisztérium.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment