Search by category:
Egyéb kategória

Jarčuška és Krčméry adja be a védőoltást a holokauszttúlélőknek

Jarčuška és Krčméry adja be a védőoltást a holokauszttúlélőknek
Mészáros Richárd
2021. 01. 21., cs – 12:25

2021. január 21., csütörtök – 12:30
Vladimír Krčméry

Friss ikon
Off

Törzs

Az idősotthonban a zsidó közösség tagjai, holokauszttúlélők élnek, a lakók megtiszteltetésnek tekintik a két neves szakember látogatását. „A járvány nem törte meg a gondozottak életerejét, az oltáshoz pedig józanul, pragmatikusan állnak hozzá. Tisztában vannak azzal, hogy ha megkapják a védőoltást, szabadabban élhetnek, és ami a leglényegesebb: újra találkozhatnak a szeretteikkel” – mondta Duda.

Richard Duda emlékeztetett arra, hogy az Ohel David az egyetlen nyugdíjasotthon a pozsonyi régióban, ahol nem jelent meg a Covid-19-fertőzés. Ez annak köszönhető, hogy a fenntartó komoly összegeket költött a megelőzésre, és az otthon dolgozói is odaadóan végzik a munkájukat. „Megpróbáljuk a lehető leghamarabb beoltani azokat a holokauszttúlélőket is, akik nem az Ohel David otthonban élnek, valamint a zsidó közösségek többi idős tagját is, természetesen a meghatározott oltási ütemterv betartásával” – zárta Duda.

Bevezető
Pozsony |

Csütörtökön és pénteken (január 22-én) oltják be a pozsonyi Ohel David zsidó idősotthon lakóit. Az idős embereknek Pavol Jarčuška, a Szlovák Infektológiai Társaságának elnöke és Vladimír Krčméry infektológus adja be a védőoltást – tájékoztatott Richard Duda, a Zsidó Hitközségek Központi Szövetségének elnöke.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment