Search by category:
Egyéb kategória

Tudta? A nők nehezebben viselik a korlátozásokat

Tudta? A nők nehezebben viselik a korlátozásokat
Mészáros Richárd
2021. 01. 25., h – 20:34

2021. január 30., szombat – 13:00
karantén nő

Friss ikon
Off

Törzs

A járvány alatt a nők idegesebbek, feszültebbek, a férfiakra pedig az önzetlen segítségnyújtás a jellemző – derült ki abból a nemzetközi felmérésből, amelybe 150 ország 115 000 lakosa kapcsolódott be. A cél az, hogy információkat gyűjtsenek a világjárvánnyal kapcsolatos programokra, valamint hogy felkészüljenek a következő járványokra.

Érdekes felismerés, hogy a korlátozó intézkedéseket nehezebben viselik a nők: 10 közül 3 válaszolta azt, hogy feszültebb, idegesebb lett. A férfiak ezt nem így élték meg. A nők ráadásul magányosabbnak és ingerültebbnek érezték magukat, mint a férfiak. A megkérdezett férfiak egyötöde viszont készségesen segített másoknak. A tanulmány azt is megmutatta, hogy a magány érzése a fiatal felnőtteknél erősödött fel leginkább. A megkérdezettek 60 százaléka mondta, hogy a járvány alatt több időt töltött a sajtó olvasásával. A szenioroknak legjobban a közvetlen személyes kapcsolat, az internet, a torna és a gyaloglás segített elviselni a karantént. A felmérés tovább folytatódik, s bárki bekapcsolódhat. A kutatók most főleg a gyerekek és a serdülők jelentkezését várják. A kérdőívet névtelenül ide kattintva lehet kitölteni.

(zdravie-k)

Bevezető

Egy felmérésben a megkérdezettek nagy része azt mondta, hogy a koronavírus-járvány alatti kellemetlenségeket legjobban a mozgás, a hobbi és a munka enyhíti.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment