Search by category:
Egyéb kategória

Komáromban és Gútán minden készen áll a teszteléshez

Komáromban és Gútán minden készen áll a teszteléshez
Vataščin Péter
2021. 01. 28., cs – 13:05

2021. január 28., csütörtök – 14:30
országos tesztelés

Friss ikon
Off

Törzs

Keszegh Béla (független) komáromi polgármester az Új Szónak elmondta, ők mindent előkészítettek, lényegében már csak az állami szervek utasítására várnak: „Nem kaptunk még hivatalos jelzést, de több jel arra utal, hogy szombattól újra tesztelünk. Ha ez így lesz, akkor szombat-vasárnap a nyilvánosság számára újra biztosítani fogjuk a tesztelési pontokat. Hétfőn-kedden pedig, ugyanúgy, mint az előző körben a különböző cégek alkalmazottai esnek majd át a vizsgálaton.“ Minden bizonnyal csökkentik a mintavételi pontok számát a városban. A megyei fenntartású intézményeket például most nem lesznek szűrőállomások, mivel egyszerűbb olyan ingatlanoknál megtartani a tesztelést, amelyek a város tulajdonában vannak. „Szeretnénk, ha a tesztelés a város minden részében elérhető lenne, azonban kicsit szűkítettük a mintavételi helyek számát, mert nem voltak kihasználva. Elég költséges fenntartani egy ilyet“ – mondta Keszegh, s kiemelte, öt helyszín esetében élhetnek a polgárok az előzetes regisztráció lehetőségével.

Horváth Árpád (MKP) gútai polgármester lapunknak elárulta, ők olyan információt is kaptak, hogy csak péntek délben derül ki hivatalosan, szükséges-e tesztelni vagy sem. A polgármester szerint ez vállalhatalanul késői időpontnak számít, ezért önmaguktól már napokkal korábban megkezdték a készülődést. „Hétfőtől kezdődően azt monduk, mi úgy készülünk, hogy a hétvégén nekünk ezt csinálnunk kell. Ezt az eddig érvényes rendeletekből is kiolvastuk. Újra ugyanazon a helyeken lesznek a mintavételi pontok, ahol a legutóbbi hétvégén. Az utolsó tesztelés óta nem használtuk ezeket a helyiségeket, s már átestek a fertőtlenítésen. Körbehívtuk az összes egészségügyi és adminisztratív dolgozót, bevásároltunk a számukra. Tegnap a Gúta TV-nek már azt nyilatkoztam, hogy a gútaiak úgy készüljenek, megtartjuk a tesztelést – ha pedig esetleg bármi közbejön országos szinten, akkor arról értesítjük őket. Ma kaptam emailt a Járási Hivataltól, hogy pénteken délelőtt mehetünk a 4000 tesztért“ – tájékoztatott Horváth.

Bevezető
Komárom/Gúta |

A Komáromi járásban a két legnagyobb város még nem kapott semmilyen központi utasítást a tesztelésről, ám a városvezetések nem bízták a véletlenre a dolgokat.

Település / hely
Komárom/Gúta

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment