Search by category:
Egyéb kategória

Pozsonyban még nem tudják, mikor kezdik el újra tesztelni a fertőzötteket

Pozsonyban még nem tudják, mikor kezdik el újra tesztelni a fertőzötteket
Mészáros Richárd
2021. 01. 29., p – 15:48

2021. január 29., péntek – 16:00
koronavírus

Friss ikon
Off

Törzs

Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere csütörtökön a közösségi hálón jelentette be, a főváros dolgozik azon, hogy azokat a személyeket, akiknek pozitív lett a koronavírustesztjük, PCR-teszttel is ellenőrizzék. Ezzel megerősíthetik a diagnózist, és az vírus brit mutációja is kimutatható. „Nagyon értékes információkhoz juthatunk így a Pozsonyban uralkodó helyzetről, és tesztek eredménye előrejelezheti, mire kell számítanunk” – mondta Vallo.

Pozsonyban és a városrészekben több mintavételi pont nyílik a hétvégén, ahol antigénteszttel végzik a szűrést. Bár a fővárost a fertőzöttség alapján a zöld zónába sorolták, ezért nem köteles megszervezni a szűrést, mégis felállítják a tesztelőpontokat. Vallo figyelmeztetett, hogy a veszély nem múlt el, ha túl korán enyhítenének a szabályokon, gyorsan romlana a helyzet és a fertőzöttek száma hirtelen megugrana.

A covid.bratislava.sk weboldalon elérhető az a térkép, amelyen megtalálhatók azok a pozsonyi mintavételi pontok, ahol a hétvégén tesztelni fognak.

Bevezető
Pozsony |

Pozsony önkormányzata még nem tudja pontosan, mikor kezdik el tesztelni a fertőzötteket, hogy ellenőrizzék, jelen van-e a szervezetükben az új típusú koronavírus brit mutációja. A városvezetés közölte, már lépéseket tett az ügyben. Erről a főváros szóvivője, Katarína Rajčanová tájékoztatott, és hozzátette, időigényes dologról van szó, amely komoly logisztikai felkészülést igényel.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment