Search by category:
Egyéb kategória

Magas a fertőzöttek száma Vezekényen

Magas a fertőzöttek száma Vezekényen
Mészáros Richárd
2021. 01. 31., v – 12:07

2021. január 31., vasárnap – 12:14
országos tesztelés

Friss ikon
Off

Törzs

A Galántai járásban fekvő Vezekényen, akárcsak a múlt héten, most is szombaton tesztelték a lakosokat. A 636 tesztből 22 zárult pozitív eredménnyel, ami 3,45 százalékot jelent.

„Egyrészt nagyon elkeserítő ez az eredmény, hiszen nagyon sok a fertőzött, másrészt örülök neki, hogy sikerült kiszűrni őket. A 22 személynek csaknem a fele egy házban lakik és ugyanabban az utcában vannak további fertőzöttek. Egyelőre nem zártuk le az egész utcát, mert az ott lakók tíz százalékát teszik ki a fertőzöttek, nem szeretnénk a többieknek kényelmetlenséget okozni. Az érintetteket felszólítottuk, hogy tartsák be a karanténszabályokat és felajánlottuk, hogy a község vállalja a bevásárlást, ellátást számukra. Az önkéntes tűzoltók, a nádszegi rendőrök és jómagam is naponta többször körülnézünk a faluban, ezt az utcát kiemelten figyeljük

fejtette ki Vezekény polgármestere, Zupko Tamás hozzátéve, hogy vasárnap délelőttig nem volt gond a karantén betartásával.

Ami viszont szerinte aggodalomra adhat okot, hogy az emberek tisztában vannak a rendeletekkel és tudják, hogy azok számára is megengedett a kivétel a kijárási tilalom alól, akiknek pozitív lett a tesztjük. A polgármester azt is elmondta, hogy a tesztelőcsapat ismét nagyon jó munkát végzett, nem volt hosszas várakozás, gyorsan ment a mintavétel. Attól függetlenül, hogy milyen lesz a tesztelés országos eredménye, szinte biztos, hogy ismét tesztelni fognak Vezekényen, hogy tisztában legyenek vele, mekkora a fertőzöttség szintje a faluban. 

Bevezető

Koronavírus-gócpontot találtak a településen. Ha szükséges, a jövő héten önerőből ismétlik meg a tesztelést.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment