Search by category:
Egyéb kategória

Kitekintő a VASÁRNAPBAN: Elnöki beiktatás és a körítés

Kitekintő a VASÁRNAPBAN: Elnöki beiktatás és a körítés
Récsei Noémi
2021. 02. 01., h – 09:16

2021. február 1., hétfő – 09:16
kitekintő

Friss ikon
Off

Törzs

De nem mindenki ugyanazért nézte ebben a végletekig megosztott országban. A leköszönő elnök extrémista hívei a QAnon mozgalomból azt várták, hogy Donald Trump nem elbúcsúzik az elnöki poszttól, hanem helyi idő szerint dél előtt pár perccel, pont, mielőtt utódja, Joe Biden letenné az elnöki esküt, bevonul a helyszínre, és győzedelmesen, bilincsbe verve elvezeti az ott lévőket, netán helyben kivégezteti őket elő adásban.

New Yorkban élő munkatársunk, Molnár Miriam helyszíni tudósításából megtudhatják azt is, mit lehet tudni a randalírozokról; mit vártak Trumptól; milyen szokásokat hagyott figyelmen kívül Trump; milyen volt a beiktatás; miért tiltották ki Trumpot a közösségi oldalakról; mennyi sérültje lett a puccskísérletnek; mit várhatunk az új elnöktől…

Bevezető

Az USA-ban január 20-án dél körül mindenki a képernyők előtt várta Joe Bidennek, az Egyesült Államok 46. elnökének beiktatását. És persze világszerte figyelték a finoman koreografált ceremóniát, amely a mindenkori hatalom békés átadását szimbolizálja.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment