Search by category:
Egyéb kategória

Berekesztett ülés, közvetítési gondok és „hamis” igazolások

Berekesztett ülés, közvetítési gondok és „hamis” igazolások
Mészáros Richárd
2021. 03. 10., sze – 14:34

2021. március 10., szerda – 14:46
Berekesztett ülés, közvetítési gondok és „hamis” igazolások

Friss ikon
Off

Törzs

Zárt ajtók mögött, a császári-királyi lovarda nagytermében ülésezett a testület. A felszólalni kívánó lakosoknak már az előző napon jelentkezniük kellett a városházán, hogy online-közvetítésben csatlakozhassanak. Az Érsekújvári Atlétikai Klub képviselői támogatást kértek az atlétapálya felújítására, amelyet rajtuk kívül más sportklubok és a nyilvánosság is használhatna. A Megyeri utcában lakók az új házakhoz vezető út befejezéséhez kértek támogatást, mindkét kérelemmel egy-egy későbbi programpontban kívántak foglalkozni a képviselők. Štefan Rovňaník főellenőr beszámolója ismét élénk vitát és nemtetszést váltott ki. Kiderült, hogy a március 10-re tervezett főellenőr választást, a jelöltek meghallgatását, hatvan nappal elhalasztották. Ekkor már igencsak akadozott a közvetítés, ezért a városi hivatal technikusai javasolták, hogy tartsanak szünetet a képviselők.

A szerdai nap folyamán kellett volna döntenie a testületnek a városi kulturális- és sportszervezeteknek, egyházaknak, különféle önsegélyező csoportoknak szánt támogatásról. A tervezett programpontok között több általános érvényű városi rendelet, és az idei költségvetés módosítása is szerepelt. Az érsekújvári képviselőknek dönteniük kellett volna továbbá arról, milyen kedvezményekkel segítik a koronavírus-helyzetben a vállalkozókat. A technikai szünet után azonban a képviselők egy része már nem tért vissza a lovarda nagytermébe. Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere azzal rekesztette be az ülést, hogy a testület nem határozatképes és az ülés folytatásának időpontjáról majd tájékoztatja a képviselőket. Gabriel Závodský, a városi hivatal jogi osztályának a vezetője az ülést követően a következő nyilatkozatot tette közzé a közösségi oldalon.

01

„Az ülés a koronavírus-fertőzés veszélye miatt idő előtt befejeződött. Sajnálatosnak tartom, mivel az érsekújváriak számos kérelmével kellett volna foglalkoznunk. Kellemetlen dolog történt. A képviselők többségének az a megalapozott gyanúja támadt, hogy néhány képviselőtársuk nem vett részt koronavírus-tesztelésen és hamis igazolásokat mutattak fel, így tiltakozásul elhagyták a termet. A legutóbbi önkormányzati ülésen néhány képviselő megfertőződött, emiatt a karácsonyi ünnepeket karanténban töltötték. A lakosok kérelmeivel a testület a közeljövőben foglalkozik” – olvasható Závodský nyilatkozatában.

A délutáni órákban Klein Ottokár polgármester még megtoldotta némi magyarázattal a történteket, miszerint konkrétan két képviselőről volt szó, akiknél kétségek merültek fel a bemutatott igazolást illetően. Felajánlották nekik, hogy helyben letesztelik őket, amit ők elutasítottak

Az ülésen nem minden képviselőnek volt reszpirátora, akadtak, akik hagyományos arcvédő maszkban érkeztek. Felszólalásakor a főellenőrt is több alkalommal figyelmeztették arra, hogy tegye fel a maszkot.

Bevezető
Érsekújvár |

Számos bonyodalom kísérte az idei év első önkormányzati ülését, amelyen csaknem harminc programpontot kellett volna megtárgyalniuk a képviselőknek.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment