Search by category:
Egyéb kategória

A rendőrség továbbra is vizsgálja Andrej Danko közúti balesetét

A rendőrség továbbra is vizsgálja Andrej Danko közúti balesetét

Mészáros Richárd

2024. 02. 05., h – 14:28

Továbbra is vizsgálják Andrej Danko (SNS) parlamenti alelnök közúti balesetének körülményeit, az ügyben egyelőre nincs egyetlen gyanúsított sem, és szankciók sem lettek kiszabva – tájékoztatott a Pozsonyi Kerületi Ügyészség állásfoglalásáról Gabriela Kováčová ügyész.

„Az ügy továbbra is az előkészítő szakaszban van, zajlik az eljárási cselekmények elvégzése, a vizsgálat lezárásnak idejét egyelőre nem lehet meghatározni. A folyamatban levő eljárásnak egyelőre nincs egyetlen gyanúsítottja sem, ezért szankció sem lett kiszabva” – tette hozzá.

A rendőrség nem közölt semmilyen további részletet. Jana Šimunková kerületi rendőrségi szóvivő közlése szerint bármilyen további információ nyilvánosságra hozása akadályozhatná vagy meghiúsíthatná a bizonyítási eljárást.

A baleset január 11-én történt Pozsonyhidegkúton, egy kereszteződésben. Danko beismerte, hogy megcsúszott a kocsija, emiatt nekihajtott egy jelzőlámpának. Az ellenzék bírálta, hogy Danko elhagyta a baleset helyszínét és a rendőrség csak másnap végezte el nála az alkoholszondás ellenőrzést.

A belügyminiszter korábban közölte, hogy a vizsgálat után nyilvánosságra hozza a részleteket és a térfigyelő kamerák felvételeit.

Read More

Post Comment