Search by category:
Egyéb kategória

Több mint 188 ezren követelik a kulturális miniszter lemondását (FOTÓK)

A Martina Šimkovičová kulturális miniszter (SNS-jelölt) lemondását követelő petíció kezdeményezői hétfőn, a tárca székhelyén adták le az 188 494 aláírást tartalmazó listát.

Az indítvány szerint Šimkovičová autokratikusan vezeti a minisztériumot és elzárkózik a szakmai viták elől. „Figyelmeztetnénk a miniszter asszonyt, hogy ő nem a kultúra királynője, hanem szolgálóleánya” – hangsúlyozta Németh Ilona, a felhívás egyik kezdeményezője.

Kiemelte, a felhívás célja az is, hogy tiltakozzanak a kulturális intézmények autonómiáját korlátozó törvényjavaslatok, a cenzúra és a minisztérium vezetése által tett gyűlölködő kijelentések ellen. „Tiltakozunk továbbá az Oroszországgal és Fehéroroszországgal való kulturális együttműködés megújításáról szóló döntés ellen is” – tette hozzá.

A kulturális miniszter leváltását az ellenzék is kezdeményezte. Peter Pellegrini (Hlas) házelnök azonban nem hívta össze az ülést, elmondása szerint ugyanis a Progresszív Szlovákia és az SaS csak 28 képviselői aláírást nyújtott be a szükséges 30 helyett.

Read More

Post Comment