Search by category:
Egyéb kategória

VIDEÓ: A tüntető olasz gazdák a Róma körüli földeken töltötték az éjszakát traktoraikkal

VIDEÓ: A tüntető olasz gazdák a Róma körüli földeken töltötték az éjszakát traktoraikkal

Balaskó Réka

2024. 02. 07., sze – 08:44

Az olasz főváros körül traktorokkal tüntető gazdák a szabad ég alatt töltötték az éjszakát, és nem hajlandóak távozni annak ellenére, hogy egyelőre nem kaptak engedélyt a Rómába való belépésre.

A gazdacsoportok vezetői és a római prefektúra képviselői szerdán folytatják az egyeztetést a traktorok esetleges bevonulásáról Rómába.

Lamberto Giannini prefektus kedd estig nem engedélyezte, hogy a gépek behajtsanak a fővárosba. A hatóságok alaposan megfontolják az engedélyez megadását, mert ha Róma megnyitja kapuit a traktorok előtt, más olasz városokat is „megszállhatnak” a tüntetők, akiket eddig sikerült a városok határában feltartóztatni.

A gazdatüntetések résztvevői hangoztatták, hogy ha nem kapnak mielőbbi választ, akkor pénteken a római körgyűrűn fognak felvonulni, ami közlekedési káoszhoz vezethet. Számításaik szerint addigra mintegy 1500 vagy annál is több traktor érkezhet a fővároshoz.

Massive protests are increasing in Italy. The farmers are protesting against fuel taxes, for better pay and fair prices. Convoys of tractors converge on Rome as a large protest is expected on Friday. 🚨🚨🚨 pic.twitter.com/dFmFbXEst9— Wall Street Silver (@WallStreetSilv) February 5, 2024

Róma körül négy ponton gyülekeznek az egész országból érkező járművek. A legtöbben a Via Nomentana országút mentén sorakoztak fel. A legmesszebbről egy fiatal agrárvállalkozó érkezett, aki Pisából indult traktorával, és tizennégy óra alatt tette meg az utat Rómáig.

A tüntető olasz gazdák a hazai minőségi agrár- és élelmiszeripari termékek védelmét szorgalmazzák, a műhús betiltását, az agrárágazat kiemelt támogatását kérik az Európai Uniótól szigorítások helyett, valamint a mezőgazdaságban dolgozó fiatalok segítését.

Az egyik gazdacsoportot vezető Danilo Calvani úgy nyilatkozott, követeléseik között szerepel az is, hogy eltöröltessék az Európai Unió kétoldalú agrármegállapodásait olyan nem uniós országokkal, amelyek „tönkreteszik” a tagállamok mezőgazdaságát.

Read More

Post Comment