Search by category:
Egyéb kategória

A közlekedésbiztonság javítása az iskolák környékén

A közlekedésbiztonság javítása az iskolák környékén

Károly Zsolt

2024. 02. 13., k – 15:24

Verebély |

Verebély városa vizsgálja, hogyan lehetne a lehető legnagyobb biztonságot kialakítani az általános iskolák környékén. Elsősorban a biztonságos közlekedésre és az iskolába járás feltételeinek javítására szeretnének összpontosítani.

 Az iskolai mobilitási terv kidolgozásának részeként a városháza kérdőíves felmérést készített a Lévai úti (Levická) általános iskolák tanulóinak szülei és a gimnázium diákjai számára.

A kitöltéssel a lakosság segít tisztázni a gyerekek iskolába járás közbeni közlekedési magatartását. Ugyanakkor ennek köszönhetően megismerjük a lakosság igényeit és preferenciáit is a közlekedési helyzet kezelésével kapcsolatban” – magyarázta az önkormányzat.

A város 2023 őszén kezdte el az iskolai mobilitási terv elkészítését az iskolaközpontra vonatkozóan. A projekt részeként a szülők és a diákok javaslatainak összegyűjtésére összpontosítottak. Tavaly az Iskola utca lezárva” elnevezésű rendezvényt is tartott, melynek részeként a város egy egész napra lezárta az Iskola utcát a forgalom elől, ahol a közeli általános iskolák tanulói biztonságban játszhattak.

Tavaly novemberben és decemberben a városháza három délelőtti feltérképezést végzett az intézmények koordinátoraival közösen. Feltérképezték és rögzítették, hogy a különböző időjárási körülmények között milyen módon érkeznek a diákok az iskolákba.

A fontos adatok gyűjtésének következő állomása a jelenleg is zajló felmérés. A város közösségi oldalain közzétett elektronikus kérdőívet február végéig tölthetik ki a polgárok” – emlékeztetett a városháza.

(TASR)

Read More

Post Comment