Search by category:
Egyéb kategória

Valentin-napra könyvet adományozhatunk

Valentin-napra könyvet adományozhatunk

Károly Zsolt

2024. 02. 13., k – 15:13

Rozsnyó |

A rozsnyói Pavel Dobšinský Könyvtár több Valentin-napi akcióval is készül az olvasóknak. A könyvtár összeköti a szerelmesek ünnepét a nemzetközi könyv-ajándékozási nappal, és a párok kedvezményes tagságban is részesülhetnek.

A nemzetközi könyvajándék nap a szerelmesek napjához hasonlóan február 14-re esik, így a rozsnyói könyvtár ezen a napon lehetőséget kínál a lakosságnak, hogy új vagy használt könyveket adományozzanak.

„A felhívás azoknak szól, akiknek otthon vannak olyan könyveik, amelyeket már elolvastak, és nem forgatják azokat. A könyvtár munkatársai az előző évekhez hasonlóan ezen a napon is készen állnak arra, hogy ne csak átvegyék az adományozóktól a könyveket, hanem el is adományozzák azokat magánszemélyeknek, vagy akár közösségeknek” – mondta Tatiana Bachňáková.

Szent Bálint napjának megünneplése Közép- és Kelet-Európában az 1990-es években vált egyre elterjedtebbé, és a rozsnyói könyvtár szerdán (február 14-én) számos programot kínál az olvasóknak.

„A könyvtárba látogatók üdvözlőlapot, képeslapot vagy szerelmes üzenetet készíthetnek kedvesüknek. Mindemellett kiemelt helyet kap a romantikus irodalom is” – mondta Miriama Tóthová, a könyvtár munkatársa.

Szerdától vasárnapig (február 18.) a könyvtár kedvezményes tagságot kínál a pároknak, a pár egyik tagja ingyenes könyvtári tagságot kap. Az ajánlat minden párra érvényes, beleértve a szülőt és gyermekét is.

(tasr)

Read More

Post Comment