Search by category:
Egyéb kategória

Az EU diktátuma? Japán is tiltaná a benzinmotorokat!

Az EU diktátuma? Japán is tiltaná a benzinmotorokat!
Demecs Péter
2021. 01. 04., h – 13:10

2021. január 4., hétfő – 14:30
Yoshihide Suga
Friss ikon
Off

Törzs

Az autógyártók rendszeresen panaszkodnak arra, hogy az unió rendkívül szigorú károsanyag-kibocsátási normái kivitelezhetetlenek, rendkívül megdrágítják az új autók fejlesztését s nem utolsósorban azt eredményezhetik, hogy néhány márka végleg tönkremegy. Pedig nem Brüsszel az egyetlen, amely kizárná a piacról a légkört szennyező modelleket. 

Yoshihide Suga japán miniszterelnök a zöld növekedési stratégia keretén belül néhány napja bejelentette: a szigetország 15 éven belül teljesen meg akarja tiltani a benzinmotorral ellátott autók árusítását. A cél, hogy az ország 2050-ig teljesen karbonmentes legyen. A program keretében körülbelül kétezer milliárd dollárral támogatnák az egyes fejlesztéseket, leginkább viszont a gépjárműipart.

Hogy még előnyösebb legyen az elektromobilok vásárlása, Japán támogatni fogja az akkumulátorok és elemek fejlesztését, hogy az árukat 2030-ra a felére tudja csökkenteni. A zöld stratégia keretében ugyanakkor 2050-ban az ország teljes energiafogyasztásának 50–60 százalékát megújuló energiaforrásokból nyerhetnék, a Reuters szerint ez az arány jelenleg 18 százalék körül mozog. 
Yoshihide Suga szerint a zöld technológiákba való beruházás nem megterhelés, hanem hatalmas lehetőség az állam részére.

Bevezető
Tokió |

Körülbelül 15 éven belül Japán is betiltja a benzinmotorral rendelkező autók gyártását. A hibridekre, az elektromobilokra és a hidrogén-meghajtású modellekre akar összpontosítani.

Település / hely
Tokió

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Demecs Péter

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy