Search by category:
Egyéb kategória

Némelyik autó modellje szó szerint aranyat ér

Némelyik autó modellje szó szerint aranyat ér
Demecs Péter
2021. 01. 04., h – 13:06

2021. január 4., hétfő – 18:30
Autómodell
Friss ikon
Off

Törzs

Az autómodellek világában a rekordtartó hosszú éveken át a gyémántokkal ékesített Hot Wheels 40 Anniversary kisautó volt, amely az USA legnagyobb játékkiállításán kelt el 2008-ban 140 000 dollárért (114 090 euró). A kisautó természetesen nem játszásra szolgált, bár ki tudja, lehet, Donald Trump gyermekei ilyen gyémánttal körberakott autókkal is játszadozhattak. A modellt egy ismeretlen milliomos vette meg a magángyűjteményébe.

Autómodell

Nemrég viszont felreppent a hír, hogy az elsőség már nem a Hot Wheels kisautóé. A világ legdrágább autómodellje aktuálisan a rózsaszín Volkswagen Beach Bomb autóbusz, a kofferéből kilógó szörfdeszkákkal. 1969-ben csak két darabban gyártották le, ezzel ünnepelték a Volkswagen és a Mattel játékgyártó cég együttműködésének a kezdetét. A szériagyártásba került kisautón aztán a szörfdeszkákat áthelyezték az autó csomagtartójából az oldalaira, s kicsit módosítottak a tömegelosztásán, hogy játszás közben ne dőljön fel gyakran. Mindkét eredeti modell az amerikai Bruce Pascal tulajdonában van, egyiket aztán eladta egyik ismerősének, amit saját bevallása szerint máig sajnál. Már csak egy maradt nála, a modell az amerikai Marylandban található múzeumban van kiállítva. Ennek a modellnek az árát kerek 150 000 dollárban (122 239 euró) határozták meg. 

A szóban forgó Bruce Pascal múzeumában egyébként több mint 3000 Hot Wheels kisautót, s több mint 4000, ezzel a márkával összefüggő emléktárgyat találnak. 

Bevezető
Pozsony |

Lehet, nem is tudják, milyen értéket tárolnak a gyerekszobában a kisautók között. Némelyik modell áráért nyugodtan vehetnének egy lakást is, sőt, nem kizárt, még igazi autóra is futna a megmaradt pénzből. 

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Demecs Péter

Read More

Post Comment