Search by category:
Egyéb kategória

Cápatámadás történt egy ausztrál folyóban

Cápatámadás történt egy ausztrál folyóban
Hegedűs Norbert
2021. 01. 14., cs – 10:52

2021. január 14., csütörtök – 13:30
Friss ikon
Off

Törzs

A nyugat-ausztráliai nagyváros strandjain nem ritka, hogy a ragadozó emberre támad, ám a Swan-folyóban utoljára 1969-ben fordult elő ilyen.

Csütörtök reggel a folyóban úszott egy férfi a város Blackwall Reach nevű részén, amikor – valószínűleg – egy 2-3 méteres bikacápa támadt rá, a lábát harapta meg a hivatalos közlemény szerint.

“Rengeteg vért láttam a vízben. A harapás a comb felső részét érte. Elég nagy volt” – mondta el a Nine News helyi televíziónak egy kajakos, aki segített a sérült férfinak partja jutni.

Az ötvenes éveiben járó férfit súlyos sérüléssel vitték a Royal Perth kórházba, állapota stabil – közölte a mentők szóvivője a Reutersszal. A kórház egyelőre nem nyilatkozott.

Perth partjai a fehér cápák támadásairól híresek. Az elmúlt hetekben az egyre gyakrabban felbukkanó ragadozó halak miatt néhány strandot le is kellett zárni.

A Fremantle kikötővárosnál az óceánba torkolló Swan-folyóban azonban ritkák a cápabalesetek, utoljára 1969-ben történt ilyen, cápához köthető halálozás pedig 1923-ban, akkor is egy úszó lábába harapott cápa.

Péntekig a közönség elől elzárták a folyónak azt a szakaszát, ahol a csütörtöki támadás történt – írta az illetékes minisztérium.

Bevezető

Több mint 50 év után történt újra cápatámadás az ausztráliai Perth folyójában, a Swanban csütörtökön.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment