Search by category:
Egyéb kategória

A Pfizer a fennakadások ellenére is időben leszállítja a rendelt oltóanyagokat

A Pfizer a fennakadások ellenére is időben leszállítja a rendelt oltóanyagokat
Mészáros Richárd
2021. 01. 15., p – 19:14

2021. január 15., péntek – 19:14
koronavírus-vakcina Pfizer

Friss ikon
Off

Törzs

Hat európai uniós ország – Dánia, Finnország, Svédország, illetve Észtország, Lettország és Litvánia – levélben fordult pénteken a brüsszeli testület vezetőjéhez, amelyben „elfogadhatatlannak” nevezték, hogy a Pfizer a következő hetekben várható szállítmányai jelentős csökkentéséről tájékoztatta őket.

„Ez nem pusztán a tervezett oltási menetrendekre van kihatással, de gyengíti az egész folyamat hitelességét is” – írták.

Arra kérték az Európai Bizottságot, hogy gyakoroljon nyomást a vállalatra a rendelések pontos és stabil teljesítésének biztosítása érdekében.

Később Ursula von der Leyen arról számolt be, hogy telefonon beszélt a Pfizer vezérigazgatójával, aki biztosította arról, hogy időben leszállítják az első negyedévre tervezett vakcinaadagokat.

A vállalat elismerte, hogy február elejéig még ideiglenes fennakadások lehetnek a belgiumi Puursban lévő üzemük bővítése miatt, de hangsúlyozta, hogy ennek nyomán jelentősen megnőnek majd a gyártókapacitások.

Bevezető

A következő hetekben előfordulhatnak még fennakadások a Pfizer és a BioNtech koronavírus-oltóanyagának európai szállításában, a két cég azonban garantálja, hogy 2021 első negyedévében teljesíteni fogja a korábbi vállalásait – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment