Search by category:
Egyéb kategória

Érkeznek a teniszezők Ausztráliába, Gombos Norberték is útnak indultak

Érkeznek a teniszezők Ausztráliába, Gombos Norberték is útnak indultak
Mészáros György
2021. 01. 15., p – 18:44

2021. január 16., szombat – 11:30
Dominic Thiem

Friss ikon
Off

Törzs

Victoria állam rendkívül szigorú koronavírus-protokollt dolgozott ki a februárra halasztott AusOpenre. A játékosoknak és a stábtagoknak negatív teszteredménnyel kell megérkezniük az országba, utána pedig két hetet elszigeteltségben kell tölteniük a szállodájukban. Naponta csupán öt órát tölthetnek a szobájukon kívül, és minden nap tesztelik őket. Akinek a vizsgálata pozitív eredményt hoz, illetve aki kontaktusszemélynek számít, azt egy erre kijelölt szállodában különítik el, és edzéseken sem vehet részt.

Már több játékos is megérkezett Ausztráliába. Novak Djokovics, Rafael Nadal, Dominik Thiem, Naomi Oszaka és Serena Willams is Adelaide-ban van, ahol a karanténidőszakot töltik. Gombos Norbert és Viktória Kužmová szintén a napokban indult útnak.

Murray lemaradhat

Noha az egykori világelső Andy Murray megkapta a szabadkártyát a tornára, nagy valószínűséggel mégis lemarad a róla, ugyanis csütörtökön bejelentette, megfertőződött a vírussal és jelenleg házi karanténban van. A skótok 3-szoros GS-bajnoka bízik abban, hogy ott lehet Melbourne-ben, de nincs sok ideje, ha bele akar férni a 14 napos karanténba. Jo-Wilfried Tsonga és Roger Federer biztos nem lesz ott az AusOpenen, ahogy a nőknél a világranglistán 16. helyen álló amerikai Madison Keys sem. Dominic Thiem és Rafael Nadal pedig edzők nélkül kénytelen versenyezni. Az osztrák trénere, Nicolas Massu szintén pozitív tesztet produkált, a Nadalt edző Carlos Moya pedig elővigyázatosságból hagyja ki a tornát.

Gombos is a főtáblán

A magyar teniszezők közül Babos Tímea a selejtezőn harcolta ki a főtáblát, Balázs Attila és Fucsovics Márton pedig a világranglista-helyezéseik alapján indulhatnak a főtáblán. Csakúgy, mint a nádszegi származású Gombos Norbert és Andrej Martin. A női mezőnyben Viktória Kužmová szintén alanyi jogon kezd majd a főtáblán. Anna Karolína Schmiedlová ugyan a selejtezőben pont Babos Tímeától kapott ki, ám mint második számú beugró végül a visszalépések miatt ő is ott lesz Melbourne-ben. 

Bevezető

Az eredeti tervek szerint va-sárnap hajnalban indult volna 2021 első Grand Slam-tor-nája, az Australian Open, amelynek rajtját február 8-ra halasztották. Ennek ellenére már érkeznek a kontinensre a teniszezők, hiszen komoly karanténszabályok után vehetnek csak részt a tornán.
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Mészáros György

Read More

Post Comment